Na een eerste nacht bij de gastgezinnen zagen we onze leerlingen op de Griekse school. Ook in de school waren we  zeer welkom. De directeur van de school gaf ons wat uitleg en daarna stelde elk land zichzelf voor met een filmpje. In de filmpjes zagen we onder andere hoe de andere landen omgaan met inclusie in hun scholen. 

Daarna was er wat tijd voor ijsbrekers. Op een speelse manier leerden de jongeren elkaar kennen en ook elkaars taal. 

Na de kennismakingsactiviteit vertrokken we met de bus naar de plaatselijke bibliotheek. In deze bibliotheek kregen we uitleg van drie dames over de vluchtelingenproblematiek. We kregen te horen dat Griekenland ongeveer 3000 kinderen zonder ouders, een onderdak en onderwijs geeft. Deze kinderen komen zonder begeleiding naar Griekenland (vanuit Pakistan, Iran, Irak, Syrië...).  Daarna konden we luisteren naar verhalen van deze kinderen en dachten we na over de integratie van de kinderen (vb. Hoe kunnen we deze kinderen helpen?). 

Eén van de dames sloot af met deze gedachte: 'Er is een enorm dunne lijn tussen een normaal leven en een ander leven. We mogen gelukkig zijn met wat we hebben en misschien kunnen we wat van dat geluk doorgeven aan mensen die minder geluk hebben.'