Erasmus incluation - day 5

Op het programma van vandaag stonden twee activiteiten: bezoek aan het Attica bos en sessie in KERAMAR, een coöperatieve van 40 keramiekkunstenaars.

Tijdens ons bezoek aan het educatief centrum van het Attica bos kregen we een hele mooie voordracht over de samenwerking van de bijen. We maakten er kennis met heerlijke honing uit Cyprus, maar ook met de lokale honing uit het Attica bos. In deze honing zat nog bijenwas. We konden dit eten zoals een kauwgom.

In de namiddag mochten we onze creativiteit botvieren. We maakten er kennis met twee verschillende manieren om van een homp klei een ‘pot’ te maken. Eerst met een pottenbakkersschijf, daarna door slierten klei op elkaar te kleven, tot je een bot bekomt.

Hoewel niemand hiermee ervaring had, stelden we toch wel vast dat dit bij de ene persoon vlotter verliep dan bij de andere. Sommigen onder ons zullen nog wat meer oefening nodig hebben. En sommigen hadden veel hulp nodig van de lesgever. Uiteindelijk bracht iedereen het tot een goed einde. Onze conclusie? Dit is hoe inclusie zou moeten zijn.