Parijsreis 5des

Onze eerste dag Parijs zit er op. Na een vlotte heenreis, trokken we de stad in om een wandeling te maken tussen Centre Pompidou en Places des Vosges. In de namiddag mochten we de stad verkennen met de fiets waar we heel wat uitleg kregen van enkele ervaren gidsen. Na het avondmaal ontdekten we de wijk Montmartre aan de hand van een zoektocht waar we een eerste groepsfoto namen bij de Sacré -Coeur.
Op de 2de dag Parijs kwamen de verschillende keuzeactiviteiten (Musée Rodin, Modewandeling, Cité des Sciences, Catacombes, Parc Zoologique, Dome des Invalides) aan bod. In de namiddag maakten we een wandeling door Quartier Latin en langs de Seine. We stelden vast dat de restauratiewerken aan de Notre-Dame met rasse schreden opschieten. En er was uiteraard ook vrije tijd op de Champs-Elysées. Het hoogtepunt van de avond was ons bezoek aan de Eiffeltoren met een prachtig uitzicht op de Lichtjesstad.
We startten onze 3de dag met een boeiende zoektocht in het Louvre aan de hand van het spel "La taupe au Louvre". Op deze manier verkenden de leerlingen op een boeiende manier enkele van de vele prachtige kunstwerken.
In de namiddag stond nog een wandeling door La Défense met de modernste wolkenkrabbers en openluchtkunstwerken op het programma.