SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

Leerlingenraad

Dag van de leerlingenraad

Op 26 mei was het de officiële 'Dag van de leerlingenraad'. Na hun inspanningen in dit laatste trimester ging dit topteam nog eens samen op teambuilding naar Nieuwpoort-Bad. #pizzatime #kubb #minigolf
 

Fruitilicious

Het evenemententeam van de leerlingenraad stelde afgelopen week haar nieuwe actie voor: FRUITILICIOUS.
Tijdens de pauzes werden gezonde fruitbekers en verfrissende sapjes aangeboden.
Het evenemententeam bedankt iedereen die de actie gesteund heeft!

GOAL!!!!!

Het evenemententeam van de leerlingenraad heeft 2 nieuwe voetbaldoelen aangekocht. Deze werden op de speelplaats van de 1ste/3de graad, ter hoogte van de weide, geplaatst. We hopen dat de voetballers onder jullie hier plezier aan zullen beleven en dat jullie er goed zorg voor zullen dragen!
 

Wereld Downsyndroomdag.

Op zondag 21 maart was het Wereld Downsyndroomdag, maar de leerlingenraad riep iedereen op vrijdag 19 maart al op om de lessen op school of de online lessen te volgen met twee verschillende sokken aan. Dit om aan te tonen dat anders zijn helemaal ok is! De leerlingenraad bedankt iedereen die hieraan deelnam!
 

Cosy homewear en kleurrijke onesies op Nationale Pyjamadag!

Op vrijdag 12 maart ging de zesde editie van Nationale Pyjamadag door. Duizenden kinderen en jongeren kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze thuis of in het ziekenhuis om de lessen te volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis. 

Leerlingenraad - complimentenweek

De Amerikaanse psycholoog William James zei ooit: “De diepst menselijke emotionele behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden.” Iemand persoonlijke aandacht geven en waardering tonen zijn dingen die het diepst raken! Een complimentje geven als iets goed gaat? Het klinkt zo vanzelfsprekend! Tóch doen we het in de praktijk misschien wat te weinig…. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we allemaal wel wat extra waardering & support gebruiken!

Leerlingenraad zamelt 245 euro in voor Rode Neuzen Dag

Dit jaar werd de actie '5 TINTEN ROOD' georganiseerd door de leerlingenraad ten voordele van Rode Neuzen Dag. Onze school is een Rode Neuzenschool. 
Vorig schooljaar gooide corona wat roet in het eten, maar we hopen om dit jaar het project 'Stille Ruimte' helemaal vorm te kunnen geven.
Dit jaar werd met de actie 245 euro opgehaald. Graag wil de leerlingenraad iedereen bedanken die de actie gesteund heeft.

Halloweenactie leerlingenraad

Dit jaar ging de Halloweenactie door op de speelplaatsen van de 1ste, 2de en 3de graad. De nieuwe verkoopkarretjes die tijdens de teambuilding gepimpt werden, konden voor het eerst gebruikt worden. Bedankt aan iedereen die een zakje chips, snoepjes of een bekertje pompoensoep kocht. Over pompoenen gesproken... Er was een prachtige oogst van onze weide 2.0. Over hoeveel kg pompoenen ging het? 76 kg!! De leerlingenraad koppelde er zelfs een wedstrijd aan. Via het Instagramaccount (leerlingenraad_annuntiata) kon iedereen een gokje wagen. De winnaar was leerling Xena Meeuws uit de klas 2AB die 80 kg noteerde. Zij werd door de leerlingenraad verrast. 

 

Laat je zien!

Onze eerstejaars zullen vanaf nu met hun nieuwe fluohesje van de leerlingenraad zichtbaar zijn in het verkeer. De hesjes en fluokaarten werden dit jaar officieel overhandigd in de verschillende klasbubbels. Nadien werd een veilige groepsfoto genomen. Na de herfstvakantie start de leerlingenraad met haar fluoacties. Tot binnenkort aan de schoolpoort!
 

Dag Van De Jeugdbeweging 2020

Ook al zijn het momenteel rare tijden, de leerlingenraad kon deze bijzondere dag niet zomaar voorbij laten gaan. Tijdens de pauzes liepen de begeleiders rond om foto's te maken van de enthousiaste leden van de jeugdbeweging in uniform, tijdens de middagpauze was er een 'hotdog take-away' (coronaproof) en nadien konden leerlingen op de speelplaatsen van de 1ste en 2de graad deelnemen aan een 'dance challenge'. Een mix van de liedjes 'Macarena' - 'In Zaïre' - 'Hucklebuck' - 'The Git Up' en 'Jerusalema' zorgde voor een gezellige sfeer.