Week van de verbondenheid

Van 3 juni tot en met 7 juni ging de week van de verbondenheid door op school. Aangezien ons jaarthema 'verbondenheid' was, werkte de leerlingenraad hierrond een actie uit.


In deze week schotelden we alle klassen 4 challenges voor. Er werd gevraagd om 4 uitdagingen aan te gaan om te tonen dat er binnen de klasgroep verbondenheid was. 

Het ging om…

1) Maak een creatieve klasfoto
2) Zoek 1 mooie quote waar de volledige klasgroep achter staat
3) Doe een middagactiviteit (samen eten, …) en maak hiervan een foto
4) Doe 1 opruimactie (in de klas / gangen…) en maak hiervan een foto

De foto’s kwamen druppelsgewijs binnen en werden uitgehangen op de daarvoor voorziene plaatsen op school. De klasgroepen die de 4 uitdagingen doorstonden, mochten na het goed uitvoeren ervan een lekker tussendoortje komen halen tijdens de middagpauze: een fris stuk watermeloen of een zakje chips.

Op de speelplaats van de 2de graad (bij het onthaal) was ook een reeks foto’s te zien van de acties van de leerlingenraad gedurende het afgelopen schooljaar. Daarnaast kon je er ook mooie werken bewonderen, gemaakt door tekentalenten van onze school.

Alle eerstejaars leerden gedurende twee breekpuntlessen een flashmob aan. Op het liedje ‘If I can’t have you’ van Shawn Mendes gooiden zowel leerlingen als leerkrachten en directie op vrijdagmiddag 7 juni de voetjes los. 

Met deze laatste verbondenheidsactie sloot de leerlingenraad het schooljaar af