3BO bij ‘Geweuneweg’

In de les Bedrijfseconomie leerde 3BO kennismaking met de bedrijfskolom en hoe die kan veranderen. Daarnaast leerden we enkele modellen voor duurzame economie kennen. Om naast de theorie ook de sfeer van de praktijk op te snuiven, bezocht 3BO op 5 oktober de nieuwe zero waste shop Geweuneweg in de Zuidstraat.

We maakten kennis met Tilly en  Eline. Ze gaven ons een rondleiding in de winkel. Zo leerden we de kernwaarden van de winkel kennen. De termen biologisch, verpakkingsvrij, lokaal en seizoensgebonden konden we terugkoppelen aan de lessen. Daarnaast namen we een kijkje in het assortiment. Waar komen de producten vandaan? Wat betekenen de termen biologisch en ecologisch? Waarom zal het belangrijk zijn voor de toekomst dat we overstappen naar het zero waste-principe? 

Ook de werking van de winkel kwam aan bod. Als echte klanten mochten we een pot vullen met een product uit het assortiment en zelfs proeven van de verse producten. Zo werd de mythe dat koekjes die niet in plastic verpakt zitten minder lang houdbaar zijn, ontkracht.

Het was een fijn bezoek dat ons toch wel wat stof tot nadenken gaf.