In het thema ONDERNEMEN in de SAMENLEVING leren we hoe ondernemingen inspelen op de nieuwe trends in de maatschappij. Aan de leerstof voegen we telkens een actueel item toe. We gingen daarom op zoek naar ondernemingen die innovatief zijn en kiezen voor digitalisering en automatisering. 

Zo kwamen we terecht bij de winnaar van ‘Onderneming van het jaar’. De award ging dit jaar naar de  West-Vlaamse rekkenbouwer STOW. De reden hiervoor volgens de jury was ‘Stow opereert al meer dan 40 jaar in de snel groeiende logistieke markt en speelt met succes in op de continu veranderende trends in de logistieke sector’.  

Een betere aanvulling op onze lessen konden we niet vinden. Dit bedrijf speelt in op de groei in de  E-commerce. Logistiek wordt steeds meer gedreven door innovatie en automatisering: big data, artificiële intelligentie en robotica. Laat dit nu net de begrippen zijn die steeds terugkomen in onze lessen! 

De leerlingen van 2ME en 2EO wensen deze onderneming een dikke proficiat en trekken hieruit alvast wat lessen voor hun eigen toekomstig ondernemend project!