Ondernemen doen we zo

Na heel wat lessen theorie mochten de leerlingen van 2ME en 2EO eindelijk voor het échte werk gaan. Gedurende de voorbije weken werd er in de basisoptie ECONOMIE EN ORGANISATIE hard gewerkt achter de schermen van hun respectievelijke bedrijfjes: Plant ME en Maloor. 

De leerlingen gingen creatief aan de slag en bedachten een product, kozen een doelgroep, ontworpen een logo, stelden een ondernemersplan op en maakten alles in gereedheid voor een online verkoop. Op deze manier mochten de leerlingen hun ONDERNEMERSKWALITEITEN ten volle ontdekken!

Opdracht was om een DUURZAAM product te verkopen dat gekoppeld werd aan een GOED DOEL. Na brainstormen kozen we er samen voor om de campagne van RIKOLTO te steunen. Hiervoor verkopen beide klassen potloodjes, gemaakt uit duurzaam hout met op het uiteinde een oplosbare capsule met zaadjes in. Potloodje op? Dan kan je het uiteinde planten en groeien er heerlijke keukenkruiden uit.

Verkopen in corona-tijd gebeurt uiteraard volledig online. We gaven het startschot op 5 februari en sluiten de online bestellingen af op 23 februari. 

De leerlingen van 2ME en 2EO kijken benieuwd uit naar het resultaat en zijn nu al super trots op het bedrag dat ze zullen mogen doneren aan RIKOLTO!