Ook Annuntiata deed mee en mocht maar liefst drie sessies organiseren voor het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Op di. 21 januari kregen de leerlingen van 5/6/BI/HA/IB/ST en 7KG een boeiende getuigenis voorgeschoteld door de heer K. Dubois van het bedrijf Wavesurfer. Dit bedrijf maakt al dan niet mobiele surfinstallaties voor pretparken, events en shoppingcentra.

Hij wist het publiek te boeien met het verhaal van zijn uitvinding en de bijna ontelbare variaties op de oorspronkelijke surfinstallatie. Hij reist de wereld rond en blijft op zoek gaan naar nieuwe contacten en mogelijke klanten. De concurrentie vanuit China en Rusland kan hij enkel counteren door kwaliteit en service te leveren.

Hij gaf de leerlingen de goeie raad mee om na te denken over wat ze met hun leven willen doen, talen te studeren en naar het buitenland te trekken! Problemen zijn er om opgelost te worden en met in de zetel te blijven hangen zal er niets veranderen!

Mevrouw Demuynck, werkneemster bij BNP Paribas Fortis NV, Specialist Daily & Youth - RPB Regio West-Vlaanderen, gaf aan 5 – 6 Kantoor en 5 – 6 Verkoop uitleg over verschillende bankzaken. Zo kregen de leerlingen alles te horen over jongerenrekeningen, sparen, verzekeringen en beleggingen, aangepast aan hun leefwereld. Uit de verslagen van de leerlingen is te lezen dat ze nu zeker weten wat een schuldsaldoverzekering is. Op het einde volgde nog een leuke quiz. Er was een schiftingsvraag nodig om de drie winnaars te vinden. De winnaars van de quiz gingen met een powerbank naar huis.

De heer A. Van Henis, Adviseur Ondernemingen Oostende-Westhoek bij BNP Paribas Fortis NV, maakte de leerlingen van 7WE wegwijs in het te volgen traject bij het starten van een eigen zaak. Dat er na de uiteenzetting een leerlinge nableef om nog een aantal vragen te stellen, bewijst dat die zeker aansloot bij de opleiding en het interesseveld van de leerlingen.