Keuzepakketten

In de drie Veurnse scholen (College, Annuntiata en VTI) kies je een fix en twee flexen uit het onderstaande aanbod. Uitzondering is de fix Klassieke talen, die geen ruimte meer laat voor flexen. De keuze van de fix bepaalt in welke school je ingeschreven wordt en de algemene vorming volgt. In Annuntiata bieden we vier fixen aan:

Naast een fix moet je ook nog twee flexen kiezen, tenzij je kiest voor de fix Klassieke talen. In Veurne kun je kiezen uit het aanbod van onze drie Veurnse scholen van Talent-is.

Als je een flex kiest van een andere school, dan volg je die twee uur les in die school (College of VTI). In het eerste semester volg je een eerste flex, in het tweede semester volg je een tweede flex. Het aanbod van flexen in de Veurnse scholen is:

Creatief atelier (fix of flex)

Ben je in de ban van kunst en cultuur? Wil je via actuele projecten nieuwe stappen zetten in je artistieke ontwikkeling? Volg dan Creatief atelier. Je kunt er aan de slag met de meest uiteenlopende materialen zoals karton, textiel, recyclagematerialen, … Daarnaast maak je stap voor stap kennis met verschillende expressievormen zoals beeld, muziek en media. Verras jezelf en beleef!

Samen & leven (fix of flex)

Heb je interesse in het doen en laten van de mens? Wil je meer weten over hoe mensen met elkaar omgaan? Dan zit je goed bij Samen & leven. Je leert er observeren en communiceren. Je kijkt hoe de mens zich goed kan voelen in de maatschappij. Daarnaast onderzoek je hoe je een persoonlijke en gezonde levensstijl kunt ontwikkelen. Ontdek je dit samen met ons?

Voedingsatelier (fix of flex)

De geur van warme appeltaart of een heerlijke ovenschotel: loopt het water je al in de mond? In het Voedingsatelier leer je lekkere en gezonde gerechtjes klaarmaken. Je leert creatief omgaan met ingrediënten. En er staat nog meer op het programma: de voedingsdriehoek, de voedselhygiëne, het bewaren van voeding, het lezen van etiketten… Dek je alvast de tafel om met ons mee te genieten?

Business plus (fix of flex)

Ben je geïnteresseerd in economie? Ben je geboeid door de wereld van het ondernemen? In Business plus ga je op bezoek bij de lokale handelaars en ontdek je hoe zij hun zaak leiden. Je organiseert een uitstap van a tot z. Je gaat praktisch en stap voor stap te werk. Je onderzoekt de reclamewereld en volgt daarnaast de actualiteit. Ook zin om mee op pad te gaan?

Taalatelier (fix of flex)

Vind je talen ook zo cool? In Taalatelier kun je Frans en Engels leren zonder dat je het beseft. Je speelt spelletjes, je bekijkt filmpjes, je werkt in groep, je maakt een quiz. Je leert de talen in levensechte situaties. Je leert streekspecialiteiten kennen, zowel in de klas als in de keuken. Zo proef je ook van de Franse en Engelse cultuur. Envie? Come and join us!

Wiskundelab (fix of flex)

Ben je gefascineerd door de wondere wereld van wiskunde en haar oneindige aspecten? Besef je dat wiskunde overal om je heen zit? Welkom in het Wiskundelab! Je vindt er uitdagingen, toepassingen van wiskunde in het dagelijkse leven, spelvreugde en nog veel meer. We proberen onze wereld beter te begrijpen en te interpreteren. We zoeken naar inzicht en abstract denken en we maken kennis met softwarepakketten. We rekenen op jou!

Sport & wetenschappen (fix of flex)

Doet sport jouw hart sneller slaan? Hou je van bewegen? Dan is Sport & wetenschappen echt iets voor jou. Je probeert niet alleen nieuwe sporten uit, je ontdekt ook de effecten van sport op je lichaam. Je zoekt naar de link tussen sport en bloedsomloop, sport en zwaartekracht, sport en ideale voeding en nog zo veel meer. Ben je al opgewarmd?

STEM & IT (fix of flex)

Hou je van een uitdaging en werk je graag met IT-tools? Wil je leren programmeren, een eigen app ontwerpen, een website bouwen, een eigen game ontwikkelen…? Dan is STEM & IT een goede keuze voor jou. We denken eerst na over wat we willen maken, welk probleem we willen oplossen en hoe we dit zullen aanpakken. De LEGO Education Innovation Studio biedt hiervoor veel mogelijkheden. Iets voor denkers en doeners dus!

STEM & technieken (fix of flex)

Ben je gebeten door techniek? Ga je het liefst verkennend aan de slag met materialen zoals hout, metaal en kunststof? Wil je ook iets bijleren over elektriciteit? Dan is STEM & technieken iets voor jou. Een pakket voor doeners die graag problemen aanpakken, zonder daarbij de theoretische achtergrond uit het oog te verliezen. Experimenteer je met ons mee?

STEM & wetenschappen (fix of flex)

Voel je je uitgedaagd door wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde? Schrikt probleemoplossend denken je niet af? Dan krijg je in STEM & wetenschappen ruime kansen om jezelf uit te dagen, te onderzoeken, te ontdekken, te bouwen, te testen, te verbeteren… Tijdens de lessen werk je vanuit een probleem aan verschillende projecten. Geef jij ook je STEM aan wetenschappen?

Klassieke talen (fix)

Is de Griekse en Romeinse cultuur jouw ding? Ben je graag met taal bezig? Dan is Klassieke talen zeker iets voor jou. Via korte verhalen in het Latijn ga je op ontdekkingstocht doorheen de rijke geschiedenis en mythologie van de oudheid. Je leert ook regelmatig werken, want elke dag ga je aan de slag met alles wat deze taal je te bieden heeft. Daarnaast helpt de kennis van Latijn je bij het studeren van andere talen. Kom en laat je uitdagen door de Grieken en Romeinen.

Voeding & horeca (fix)

Ben je gepassioneerd door de keuken? Ga je graag creatief aan de slag? In Voeding & horeca krijg je de kans om te proeven van de verschillende voedingssectoren. Je verlegt je grenzen in de horeca. Je werkt aan hartelijke discipline, gastvrijheid en nog veel meer. Je bent trots op je eigen werk in de keuken, maar ook op wat je als team met de andere koks kan bereiken. Welkom in de wereld van de fijnproeverij!