SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

1ste leerjaar A

Wat en voor wie?

Als je het getuigschrift basisonderwijs behaald hebt, dan start je in de A-stroom. In onze A-stroom zit je goed voor een stevig pakket Algemene vorming. Dit bereidt jou voor op de bovenbouw, dus op de tweede en de derde graad. In de A-stroom volg je het pakket basis of het pakket basis met verdieping. 

Met een plus-uur helpen we jou bij het leren leren, leren kiezen en leren leven. Je klassenleraar bouwt dit samen met jou en met jouw klasgenoten uit.

We vergeten de twee o’s niet: observeren en oriënteren. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en mogelijkheden. Met de keuzepakketten van 1A en de basisopties van 2A zetten we hier extra op in. Zo bereiden we je voor om een goede keuze voor de bovenbouw te maken.

 


 

Keuzepakketten

In het eerste jaar stel je zelf je keuzepakket samen. Dit pakket bestaat uit een FIX die je het hele jaar volgt en 2 FLEXEN die je een half jaar volgt. Uitzondering is de fix Klassieke talen, die geen ruimte meer laat voor flexen.

Uit het aanbod van de drie Veurnse scholen (College, Annuntiata en VTI) kies je uit het onderstaande aanbod.

 • Economie & IT (Annuntiata)
 • Creatief atelier (Annuntiata)
 • Samen & leven (Annuntiata)
 • Taal & wiskunde Plus (Annuntiata)
 • Sport & wetenschappen (College)
 • STEM & IT (VTI)
 • STEM & technieken (VTI)
 • STEM & wetenschappen (VTI)
 • Taalatelier (College)
 • Voedingsatelier (Annuntiata)
 • Wiskundelab (College)

De keuze van de fix bepaalt in welke school je ingeschreven wordt en de algemene vorming volgt.

Als je een flex kiest van een andere school, dan volg je die twee uur les in die school (College of VTI). In het eerste semester volg je een eerste flex, in het tweede semester volg je een tweede flex. 

 


 

Taal & wiskunde Plus (fix)

Wil je extra ondersteuning en uitdaging voor Nederlands, Frans en wiskunde? Wil je leren hoe jij deze vakken het best aanpakt? Dan zit je goed bij Taal & wiskunde Plus. Je krijgt extra uitleg op jouw maat. We zoeken samen naar de aanpak die voor jou de grootste leerwinst geeft. Meteen ook een pluspunt voor al je andere vakken. Plus je met ons mee?

 

 


 

FIX-pakket Creatief atelier (fix of flex)

Ben je in de ban van kunst en cultuur? Wil je via actuele projecten nieuwe stappen zetten in je artistieke ontwikkeling? Volg dan Creatief atelier. Je kunt er aan de slag met de meest uiteenlopende materialen zoals karton, textiel, recyclagematerialen, … Daarnaast maak je stap voor stap kennis met verschillende expressievormen zoals beeld, muziek en media. Verras jezelf en beleef!

 

 


 

Samen & leven (fix of flex)

Heb je interesse in het doen en laten van de mens? Wil je meer weten over hoe mensen met elkaar omgaan? Dan zit je goed bij Samen & leven. Je leert er observeren en communiceren. Je kijkt hoe de mens zich goed kan voelen in de maatschappij. Daarnaast onderzoek je ook hoe je een persoonlijke en gezonde levensstijl kan versterken. Ontdek je dit met ons mee?

Economie & IT (fix of flex)

Wil je nu al je eerste stappen in het bedrijfsleven zetten? Handel, boekhouding, bankwereld, kantoor, reclame, media en IT, rinkelt er bij jou een belletje? Kom dan naar Economie & IT. Je leert hoe een onderneming werkt. Je gaat op verkenning bij de handelaar om de hoek en je onderzoekt de wereld van de marketing. Met je eigen project ontdek je dat economie ook IT nodig heeft: apps, websites, data, rekenbladen, presentatiesoftware,... Stap je mee in?

 

Nog meer info? Bezoek hun website

 


 

Voedingsatelier (fix of flex)

Een appeltaart bakken, een smoothie maken, een ovenschotel bereiden, wil je er al onmiddellijk aan beginnen? Vind je lekker én gezond eten belangrijk? Dan is Voedingsatelier jouw keuken. Je maakt een waaier aan gerechtjes klaar. Je leert welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je een gerecht klaarmaakt en presenteert. En er staat nog meer op het programma: de voedingsdriehoek, bewaren van voeding, een etiket lezen… Dek je alvast de tafel met ons mee? 

 


 

Lessentabel

  1ste graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Basis of basis + verdieping
Godsdienst 2 2
Mens en samenleving 2 -
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 1 2
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 2 1
Techniek 2 2
Aardrijkskunde 2 1
Geschiedenis 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muziek 1 1
Beeld 1 1
Totaal 27 25
Leren leren, leren kiezen en leren leven
Plus-uur 1 -
Differentiatie - 2
Interesses ontdekken en talenten ontwikkelen
Keuzepakketten 4 -
Basisopties - 5
Weektotaal 32 32

Voor de keuzepakketten (FIX en FLEX) in de andere scholen van Talentis: www.talent-is.be.