SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Logistiek duaal 

B - stroom  •  5 | 6

De opleiding logistiek duaal wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad bso binnen het studiegebied Handel. Het standaardtraject is gebaseerd op de volgende beroepskwalificaties:

  • Beroepskwalificatie magazijnier (niveau 3)
  • Beroepskwalificatie bestuurder interne transportmiddelen  (niveau 3)

In de opleiding logistiek duaal leert men specifieke uitvoerende taken en werkzaamheden verrichten met betrekking tot goederenbehandeling (rekening houdend met kwaliteitsprocedures, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften en leveringstermijnen) en de correcte uitvoering van de coördinatiemaatregelen superviseren die genomen worden door de leidinggevende met als doel de ontvangst, de opslag, het voorraadbeheer, de voorbereiding van bestellingen en de verzending van goederen, producten, grondstoffen,… te garanderen. 
Bijkomend bestuurt men een intern transportmiddel en houdt men zich hierbij aan de kwaliteitsprocedures en veiligheidsvoorschriften om laad- en loswerkzaamheden, opslagen bevoorradingswerkzaamheden en werkzaamheden met betrekking tot het transporteren van ladingen uit te voeren.

Logistiek duaal iets voor? 

  • Droom je er van om magazijnier te worden? En wil je zo snel mogelijk werken?
  • Spreekt de combinatie leren op school en een doorgedreven opleiding op werkvloer je aan?
  • Wil je meteen een centje bijverdienen? 

Logistiek duaal kan je volgen na een tweede graad Kantoor. Dit is de meest logische overstap, maar ook na een andere studierichting is de instap haalbaar. Je legt eerst een test af om te zien of je voldoende arbeidsrijp bent. Ook de klassenraad geeft advies. 

Duaal leren? 

Duaal leren is een geïntegreerd opleidingstraject waar algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring hand in hand gaan. Het is een leerweg waarbij de leerling het leren op school combineert met leren in een onderneming. Het is een kwaliteitsvol traject waarin de leerling gecoacht wordt door zowel de leraar als de mentor op de werkplek. Duaal leren is gelijkwaardig aan alle andere vormen van secundair onderwijs. De leerlingen zijn bovendien goed voorbereid op de overstap naar de arbeidsmarkt omdat ze de vaardigheden en kennis voor een groot deel op de werkvloer verwerven. De combinatie van leren op school en leren op de werkvloer zijn een pluspunt voor de motivatie en de leergierigheid. 

Op onze school kan je in de derde graad vanaf schooljaar 2021-2022 de opleiding Logistiek in duaal leren volgen. 

Wist je dat?

Als je voor duaal leren Logistiek kiest, sluit je een overeenkomst alternerende opleiding af met de werkgever en de school. Dit betekent dat je: 

  • Een leervergoeding ontvangt.
  • Je blijft fiscaal ten laste van je ouders. Ze krijgen dus verder kindergeld.
  • Je bouwt al in beperkte mate socialezekerheidsrechten (ziekteuitkering, pensioen) op.

Het totaal van je opleiding bestaat uit 38 uur (uren op school + werkplek). Als je slaagt, behaal je het getuigschrift van de derde graad secundair onderwijs Logistiek en de beroepskwalificatie magazijnmedewerker, magazijnier en bestuurder interne transportmiddelen.

Na de opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in de logistiek. Je grote werkervaring is daarbij een extra troef. 

Lessentabel

Algemene vorming 1ste leerjaar 2de leerjaar
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 4 4
Frans 2 2
Specifieke vorming    
Logistiek 4 4
Op de werkplek 24 24
Totaal 36 36