SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Organisatiehulp

B - stroom  •   5 | 6

Instap

De studierichting Organisatiehulp sluit goed aan bij de 2de graad Verzorging-voeding BSO en Sociale en technische wetenschappen TSO. Je kunt ook instappen na andere studierichtingen van de 2de graad. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.
Heb je interesse voor het doe-aspect? Leg je gemakkelijk contacten? Help je graag mensen? Ben je flexibel? Kies je voor een brede vorming in de indirecte zorg?

Opleiding

In deze studierichting staat het vak organisatiehulp centraal. Het vak wordt geclusterd in blokken en vakoverschrijdend aangeboden.

Je verwerft ondersteunende kennis als logistiek assistent in ziekenhuizen en andere zorg- en opvanginstellingen en als logistiek medewerker in de voedings- en de onderhoudsdienst. In zorginstellingen leer je de bewoners en het verzorgende/ verplegende personeel ondersteunen waar nodig. Je vervult geen verzorgende taken t.o.v. de zorgvrager, maar komt dagelijks met hen in contact. Goede sociale vaardigheden zijn een must.

In de voedingsdienst help je maaltijden voorbereiden, gerechten en schotels samenstellen, opdienen en alles wat daarbij hoort.

Er is een grote variatie aan taken. Belangrijk is dat je het werk kunt plannen en zelfstandig uitvoeren. Oog voor veiligheid, orde en netheid is eveneens een belangrijke kwaliteit. In het 2de leerjaar maak je kennis met professionele schoonmaaktechnieken.

Via stages en werkplekleren in een ‘twaalf-wekensysteem’ (acht weken les en vier weken stage) doe je praktijkervaring op en is er een constante wisselwerking met het werkveld. Na de 3de graad behaal je de beroepskwalificatie van logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen.

De verscheidenheid aan vakken maakt Organisatiehulp boeiend. De richting is erg praktijkgericht, een echte doerichting dus. Je proeft er van alles wat en komt via de stage in contact met het werkveld.

Toekomst

Na de 3de graad Organisatie-hulp volgt het 7de specialisatiejaar Organisatie-assistentie.

Maak kennis met de 3de graad Organisatiehulp

Lessentabel

  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 4 4
Frans 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifieke vorming organisatiehulp
Logistiek in zorg 6 4
Logistiek in voeding 5 5
Logistiek in onderhoud 0 2
Seminaries 2 2
Stages 10 10
Totaal 33 33