SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Creatie en mode

T - stroom  •  5 | 6 

Instap

Na de 1ste graad kun je starten in de 2de graad Creatie en mode. Na de 2de graad kun je doorstromen naar de 3de graad Creatie en mode. Ook vanuit andere studierichtingen kun je in de 3de graad instappen. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

Is Creation & design je ding? Heb je feeling voor kleuren, vormen en materialen? Kun je goed waarnemen? Wil je je persoonlijke ideeën vertalen naar een modeconcept? Wil je studiewerk en doe-opdrachten combineren?

Opleiding

Je wordt uitgedaagd om originele en persoonlijke creaties te ontwikkelen in soepele materialen voor een bepaalde doelgroep. Voor het thema wordt er inspiratie geput uit bijvoorbeeld kunst en cultuur, natuur, vormgevende technieken en materie. De vertaling van een idee naar een tweedimensionale vorm gebeurt zowel manueel als met een grafisch programma. De maximale betrokkenheid van de algemeen vormende vakken verrijkt de opleiding.

Veel aandacht gaat naar oplossingsgericht werken door gebruik te maken van een gestructureerd stappenplan. Daarbij zijn de voorstelling en de verantwoording van het doorlopen proces en het eindproduct belangrijk. Er wordt zowel zelfstandig als in team gewerkt.

In deze richting kun je je volledig creatief uitleven. Je maakt ontwerpen en zoekt naar vernieuwende oplossingen om die uit te voeren. Je ontwikkelt als individu een persoonlijkheid en vertaalt die in een eigen collectie. Ook leer je deze voor een publiek te presenteren.

Toekomst

Na de 3de graad Creatie en mode behaal je het diploma secundair onderwijs. Creatie en mode een doorstromingsrichting. Een uitgebreide waaier aan professionele bacheloropleidingen en uitzonderlijk ook enkele academische bachelors zijn mogelijk. Wie niet voor hoger onderwijs kiest, kan nog Secundair-na-Secundair binnen het studiegebied Mode volgen.

Lessentabel

  3de graad
  1ste lj 2de lj
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 2 2
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 3
Chemie - Fysica - Natuurwetenschappen 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifieke vorming creatie en mode
Sociale en communicatieve vaardigheden 1 1
Creatie / Kostuum- en kunstgeschiedenis 4 4
Vormgeving 6 6
Praktijk 5 5
Materiaalonderzoek 1 1
Marketing en distributie 1 1
Totaal 34 33