SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Handel

T - stroom  •  5 | 6 

Instap

Na de 1ste graad kun je starten in de 2de graad Handel. Na de 2de graad kun je doorstromen naar de 3de graad Handel. Ook vanuit andere studierichtingen kun je in de 3de graad instappen. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

Ben je taalvaardig, commercieel ingesteld en geïnteresseerd in vreemde talen? Is wiskunde en/of IT je ding? Hou je van een polyvalente en brede opleiding?

Opleiding

In de 2de graad zijn bedrijfseconomie en informatica belangrijke vakken. Je bestudeert uitgebreid de dubbele boekhouding van een KMO. Je krijgt een basiswoordenschat van commerciële begrippen en doet eenvoudige verkoopactiviteiten. Je leert een tekstverwerker, reken- en gegevensblad en presentatiepakketten gebruiken. Wiskunde en talen (Nederlands, Frans, Engels) ondersteunen het geheel. Projecten, begeleid zelfstandig leren en groepswerk, in combinatie met IT, maken de lessen  bedrijfseconomie toekomst- en praktijkgericht. Het peterschapproject biedt je de mogelijkheid om met de hulp van een lokale onderneming je kennis, vaardigheden en attitudes aan de realiteit te toetsen.

De 3de graad is breed en evenwichtig. Het talenpakket is praktisch en vooral op de bedrijfseconomische wereld gericht. De bedrijfsgerichte vorming berust op drie pijlers: een commerciële pijler met klemtoon op marketing en ondernemen (zowel nationaal als internationaal), een administratieve die de administratie en de boekhouding behandelt en een bedrijfseconomische, die zich richt op het runnen van een onderneming. Verder staan er heel wat disciplinedoorbrekende opdrachten, bedrijfsbezoeken, casestudies en projectmatige taken op het programma, waarbij informaticatoepassingen geïntegreerd en juridische aspecten belicht worden.

Handel is een heel leerrijke studierichting. Vooral in de 3de graad leer je veel bij over bedrijven, hun boekhouding en de manier waarop ze zaken voeren. Dit maak je zelf allemaal mee wanneer je de opdrachten voor je geïntegreerde proef maakt. Dit zijn zeer realistische opdrachten met betrekking tot een gekozen bedrijf.

Toekomst

Na de 3de graad Handel behaal je het diploma secundair onderwijs. Handel is een doorstromingsrichting. Een uitgebreide waaier aan professionele bacheloropleidingen en uitzonderlijk ook enkele academische bachelors zijn mogelijk. Wie niet voor hoger onderwijs kiest, kan nog Secundair-na-secundair of HBO5 binnen het studiegebied Handel volgen.

Lessentabel

  Marketing & ondernemen
  3de graad
  1ste lj 2de lj
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 3 3
Frans 4 4
Engels 3 3
Duits 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Culturele exploratie 1 1
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifieke vorming handel
Bedrijfseconomie 10 10
Totaal  33 33