SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

Moderealisatie en -presentatie

B - stroom  •  4

Instap

Na de eerste graad kun je starten in de 2de graad Moderealisatie en -presentatie.

Ben je een fashionista, is styling je ding? Zie je een job in de fashion-retail zitten? Heb je oog voor kwaliteit?

Opleiding

In deze studierichting wordt ingespeeld op de vraag naar breed opgeleide mensen met gevoel voor lifestyle, esthetiek, commerciële gerichtheid en kennis van de mode- en interieursector.

Je gaat aan de slag met creatieve opdrachten rond styling, visual merchandising, realiseren en presenteren van kledingstukken, interieurartikelen en accessoires. Zo ontwikkel je een eigen gevoel voor sfeer en kleur, verschillende stijlen en mode. Dit alles wordt ondersteund met ICT.

In de 2de graad ontwikkel je communicatieve vaardigheden om te leren overleggen met collega’s en om een gepaste assertiviteit naar klanten toe te ontwikkelen. Hiermee word je voorbereid op de 3de graad waar de klemtoon op het commercieel handelen nog sterker wordt. Ook zelfstandig, creatief en probleemoplossend handelen staat in de focus. Je leert samenwerken en activiteiten plannen in het kader van opdrachten.

In het vak mode leren we het vak echt van naald tot draad. Daarnaast hebben we nu ook het vak CPL (commerciële presentatie en lifestyle). Daar worden we klaargestoomd tot een modeverkoopster die de klant professioneel advies kan geven naar stijl, maat en kleur.

Toekomst

Na de 2de graad Moderealisatie en –presentatie volgt de 3de graad Moderealisatie en –verkoop.

Lessentabel

Algemene vorming
Godsdienst 2
Project algemene vakken 6
Frans 2
Informatica 1
Lichamelijke opvoeding 2
Specifieke vorming moderealisatie en -presentatie
Mode 10
Commerciële presentatie en lifestyle 7
Plastische opvoeding 2
Totaal 32