1ste leerjaar B

Wat en voor wie?

Als je het getuigschrift basisonderwijs nog niet behaald hebt, dan start je in de B-stroom. Hier zit je goed voor een mooi pakket Algemene vorming. Dit bereidt jou voor op de bovenbouw, dus op de tweede en de derde graad.

Met een plus-uur helpen we jou bij het leren leren, leren kiezen en leren leven. Je klassenleraar bouwt dit samen met jou en met jouw klasgenoten uit .

We vergeten de twee o’s niet: observeren en oriënteren. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en mogelijkheden. Met de keuzepakketten van 1B en de basisopties van 2B zetten we hier extra op in. Zo bereiden we je voor om een goede keuze voor de bovenbouw te maken.


 

In 1B volg je op Annuntiata  keuzepakket 'Crea & zorg & voeding & ondernemen'. Dit pakket is altijd fix: je volgt het keuzepakket het hele schooljaar.

Crea & zorg & voeding& Ondernemen

Draag je graag zorg voor jezelf en de mensen om je heen? Ben je creatief en ondernemend? Wil je meer weten over een gezonde levensstijl? Dan zul je je hier thuis voelen! Je krijgt in dit pakket creatieve en expressieve uitdagingen. Je maakt lekkere gerechtjes klaar volgens de knepen van het vak. Je ontdekt jezelf als ondernemer. Doe mee, ervaar, ontdek, beleef... proef mee van het spannende leven!

Voor de keuzepakketten in de andere scholen van Talentis: www.talent-is.be.

 


 

Lessentabel

1ste graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 3
Frans 2 2
Engels 1 1
Wiskunde 4 3
Natuur en ruimte 3 1
Techniek 4 2
Maatschappelijke vorming 3 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muziek 1 1
Beeld 1 1
ICT - 1
Totaal 27 21
Leren leren, leren kiezen en leren leven
Plus-uur 1 1
Interesses ontdekken en talenten ontwikkelen
Keuzepakketten 4 -
Basisopties - 10
Weektotaal 32 32