SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 
Sinterklaas

Op 6 december mochten we de Sint, Fluopiet, Porpiet en Suikerpiet verwelkomen op onze school. Elke leerling kreeg wat lekkers en wie tijdig een brief stuurde, kreeg een persoonlijk bezoekje. Dank u, Sinterklaasje!

Acrogym

Tijdens de sportles staat bij de derde graad acrogym op het programma. Vandaag hebben 6VZ, 7TBZ , 7KZ en 7OA hun grootste talent bij acrogym uit de kast gehaald. Allerlei verschillende posities leidden tot het vormen van een mooie piramide. Veiligheid, vertrouwen en leren samenwerken waren natuurlijk de prioriteiten. De inzet van de leerlingen was geweldig.
#sport #samen #acrogym #vertrouwen #sporthal #veurne #campusannutiata #annuntiata
#annuntiataveurne

Verkeersles 6STW

In het vak Integrale Opdrachten van de klas 6STW werden activiteiten georganiseerd voor alle leerlingen van het 4e jaar.  Iedere klas kon genieten van 2 workshops. De mogelijkheden waren: kennis van verkeersborden en verkeersregels via een gezelschapsspel, de dode hoek ervaren in een bestelwagen en de gevolgen van alcohol in het verkeer ervaren aan de hand van promillebrillen. Zowel voor de zesdes als de vierdes was dit een leerrijk moment. #verkeer #verkeersveiligheid #dodehoek #campusannutiata #annuntiata #annuntiataveurne #veurne

Luc Descamps fascineert eerstes met warm leespleidooi

Tijdens een boeiende uiteenzetting overtuigde de jeugdauteur iedereen de weelde van het lezen. Naast taalwinst op vlak van spelling en woordrijkdom prikkelt lezen ook je fantasie en inlevingsvermogen. Het stimuleert ons ook om een inspanning te doen om andere personen en situaties beter te kunnen inschatten en te begrijpen. Hierdoor slagen we er ook in om beter te communiceren en ons te verbinden met anderen.

Fronttoer

Over gisteren ...
De vijfdes trokken richting Ieper en omgeving voor de jaarlijkse Fronttoer. We bezochten  verschillende sites gelinkt aan de Eerste Wereldoorlog in onze Westhoek: Bayernwald, Tyne Cot Cemetery, Flanders Fieldsmuseum, Hill 60 en de Menenpoort.

Een belangrijke excursie niet alleen omwille van het verleden, maar ook voor het heden.

De weergoden waren ons goed gezind. Over de gidsen alleen maar lof.
#campusannuntiata #Talentis #WOI #excursie #lerenuithetverleden #geschiedenis

Week van de senioren

Op maandag 14/11 en 21/11 namen 4MW, 4 ZW, 5 GW, 6 VZ, 7 OA en 7 TBZ deel aan de week van de senioren.

Zij boden assistentie bij de WK-namiddagen.  Voor de ene leerling was dit een eerste kennismaking met de oudere zorgvrager, voor een andere leerling was dit een namiddag met het toedienen van leuke warme zorg. Elk op hun manier droegen ze bij om deze namiddag gezellig te laten verlopen.

 

SCHOOLKOSTEN