SCHOOLBROCHURE
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

 

 

 

 

 

Beste ouder(s) en (kandiaat)leerling

Welkom op campus Annuntiata Veurne.

Benieuwd naar wie we zijn, waar we voor staan en wat ons studieaanbod is?

Info eerstejaars

Talent-is

Op 23 februari organiseert Talent-is online infosessies voor de jongens en meisjes die op 1 september 2021 de overstap van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs maken.

In deze infosessies stellen de campussen de eerste graad en hun aanbod in die eerste graad voor. Je krijgt er uitleg over het systeem van fixen en flexen, basis en basis met verdieping, A- en B-stroom ...

HERBEKIJK DE INFOSESSIE

Algemene info?

Op 1 maart nemen de leerkrachten en leerlingen van campus Annuntiata jullie vanaf 19u op een creatieve manier mee doorheen onze school. Je maakt er kennis met onze campus, onze fix- en flexpakketten, de lessen, onze aanpak en onze zorg. Je hoeft niet in te schrijven voor deze infoavond, maar kan door een simpele klik op onderstaande knop het filmpje volgen. Je kan het ook later (her)bekijken, terug- en doorspoelen.

ANNUNTIATA IN BEELD (START OM 19u.)

Persoonlijk gesprek?

Op 3 en 5 maart gaan we graag met jullie persoonlijk in gesprek. Jullie kunnen als ouder(s) samen met jullie zoon/dochter online in gesprek gaan met leraren eerste graad, leerlingenbegeleiding enz. Je kan jouw vragen over de school, de algemene vorming in het eerste leerjaar, de keuzepakketten, de begeleiding van leerlingen en nog veel meer aan hen voorleggen. Maak nu al jouw afspraak.

Inschrijvingsformulier

Nu al benieuwd?

Grasduin op de website en bezoek de pagina van de eerste graad. Laat je informeren door de vele filmpjes en presentaties. Noteer al uw vragen en neem ze mee naar onze online ontmoeting op 3 en 5 maart.

Info over het tweede, derde, vijfde of zevende jaar?

Op 16 maart informeren we jullie graag online over onze studierichtingen.

  • Om 18.30 uur organiseren we twee algemene infosessies: één over het tweede en één over het derde jaar.
  • Vanaf 19 uur kan je verschillende sessies volgen die specifiek inzoomen op de studierichting van jouw interesse.

Inschrijven hoeft niet. Klik op 16 maart op het juiste tijdstip op de sessie van jouw keuze (nu nog niet zichtbaar) en je wordt automatisch doorverbonden met de juiste leerkracht. Er volgt een algemene presentatie over de richting met aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen. We herhalen de sessies verschillende keren, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zich over verschillende richtingen te informeren.

Wil je zich toch liever inschrijven. Dat kan via onderstaande linken.
Wij sturen je dan enkele dagen voor de infoavond de info en link door.

VAN 1 NAAR 2

VAN 2 NAAR 3

VAN 4 NAAR 5

VAN 6 NAAR 7

Stiftgedicht in de les PAV

3K,3MP en 3VV waagden zich aan het maken van een stiftgedicht in de les PAV. Creatieve zielen konden zich uitleven bij deze opdracht. Onder andere Zoë Jolivet en Yasmine Vervaecke uit 3VVA maakten er een parel van. 

 

#CurieuzeNeuzen in de Tuin

De tuin van onze school is ingeschreven als kandidaat-meetpunt voor CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte ooit.

We kijken er naar uit om met de resultaten aan de slag te gaan in de STEM-lessen!

 

Ondernemer voor de klas

Dankzij "Ondernemer voor de klas" (een project van Vlajo waarbij een ondernemer komt spreken en uitleg geeft over het ondernemerschap) mogen we ook dit jaar weer een aantal ondernemers ontvangen op onze school. 

Flyers tegen pesten

5STW onderzoekt in de les sociale wetenschappen de impact van pesten. Ze maken via flyers duidelijk dat pesten altijd fout is.

Klaar voor kleur? Update weide 2.0:

Goed nieuws! De rabarberplanten werden geleverd en geplant! We hopen dat de planten goed aanpakken en dat de rabarberbladeren het gevecht met het onkruid zullen winnen. Het eerste jaar is het niet aangeraden om rabarber te oogsten, dus we kijken er naar uit om tegen volgende zomer rabarberconfituur te mogen en kunnen maken! Misschien wel in combinatie met aardbeien? Heerlijke vooruitzichten!