SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

 Fysiek bezoek aan de school is binnen de geldende maatregelen nog niet mogelijk. Zodra het kan, ben je welkom op school. Voorlopig zijn we telefonisch en via mail bereikbaar. Inschrijven kan eveneens online. 

Infoavonden in maart gemist?

Herbekijk de presentaties!

Infosessies over de overstap van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs.

De eerste graad op campus Annuntiata

Infosessie over de overstap naar het 2de jaar

Infosessie over de overstap naar het 3de jaar

Virtuele rondleiding op Campus Annuntiata

Een overzicht van ons studieaanbod?

1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

EcoChoc

Vrijdag 30 april lanceerden de leerlingen van 4 handel met hun bedrijfje "Ecochoc" hun allereerste (online-)verkoop! Deze nam meteen een vliegende start.  Ecochoc verkoopt eerlijke chocolade, die lokaal geproduceerd wordt door de firma Baronie en verpakt is in biologisch afbreekbare verpakking.  De opbrengst gaat bovendien naar een goed doel, De Netzak in Veurne.   

Loopt, bij de gedachte aan een lekker stuk chocolade, jouw het water ook al in de mond?

Bestellen kan nog steeds: klik hier

GOAL!!!!!

Het evenemententeam van de leerlingenraad heeft 2 nieuwe voetbaldoelen aangekocht. Deze werden op de speelplaats van de 1ste/3de graad, ter hoogte van de weide, geplaatst. We hopen dat de voetballers onder jullie hier plezier aan zullen beleven en dat jullie er goed zorg voor zullen dragen!
 

Computationeel denken... wAPPblief??

In de basisoptie 2 Economie en Organisatie (A-stroom) maakten de leerlingen unplugged en plugged kennis met de principes van computationeel denken.

Zo ondervonden ze dat ze in hun dagelijkse activiteiten voortdurend moeten denken in stappen. Dit werd UNPLUGGED geoefend door het maken van tangrampuzzels, het nabouwen van legoconstructies, het wijzen van de weg op een winkelplan enz. De leerlingen kwamen al snel tot de conclusie dat de instructies heel duidelijk en in de juiste volgorde moeten gegeven worden om tot een goed resultaat te komen.

Buitenlesdag!

Vandaag was het buitenlesdag, georganiseerd door MOS. Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind, maar op Annuntiata hoeft het geen buitenlesdag te zijn om buiten les te geven. Je kan er heel regelmatig klassen spotten op de weide: een spreekoefening voor een taalvak, het weerstation checken voor aardrijkskunde, het curieuzeneuzen project voor wetenschappen, een zaaiproject voor techniek of breekpunt... zo zie je maar: heel veelzijdig, die buitenklas!! #buitenlesdag #MOS
 

Visual Merchandising

In de les Visual Merchandising droomt 5 Verkoop al van een zonovergoten zomer. Kleurrijke en exotische etalages mogen als sfeermaker niet ontbreken!

Lentegevoel in de klas

3 verzorging-voeding zorgt voor wat lentegevoel tijdens de lessen linnen- en interieurzorg. De leerlingen stopten klassieke terracottapotten in een lentejasje door gebruik te maken van verschillende schildertechnieken. Daarna konden ze kruiden of bloemen planten in hun potje.