SCHOOLBROCHURE ORGANIGRAM A-STROOM ORGANIGRAM B-STROOM BROCHURE 1ste GRAAD www.talent-is.be

AANBOD 1ste GRAAD AANBOD 2de GRAAD AANBOD 3de GRAAD Zoeker keuzepakketten 1ste jaar

 

Hoe zit dat nu met die privacy???

Om het thema CONSUMENT in de samenleving af te sluiten deden de leerlingen van de basisoptie economie en organisatie (A-stroom) een onderzoek naar de mogelijkheden om je privacy online te beschermen. Dit deden ze door actuele filmpjes en krantenartikelen te analyseren. De bevindingen werden aan de hand van een presentatie voor de klas gebracht. 

3 en 4 MP zorgen voor warme sweaters!

Wordt het kouder? Geen probleem. De leerlingen 3 en 4 MP zorgen voor warme sweaters! Onze creatievelingen kozen een thema, werkten dit volledig uit en maakten uiteindelijk een sweater voor zichzelf en voor een kindje. Geniet mee van het resultaat!

Je smartphone opladen met citroenen

Is het mogelijk om de batterij van je smartphone op te laden met citroenen? Of doen we het beter met appels, wortels of aardappelen? Schakel ik die best in serie of in parallel? Kan ik een voltmeter programmeren met een microbit?

Basisoptie Economie en organisatie B-stroom

In de lessen Economie en organisatie hebben de leerlingen van 2ME de afgelopen weken de CONSUMENT in de maatschappij bestudeerd. Afsluitend konden de leerlingen via een online poll programma digitaal hun mening geven over de evolutie van de consument en over wat ze zelf al hebben bijgeleerd op digitaal vlak.

Halloweenactie leerlingenraad

Dit jaar ging de Halloweenactie door op de speelplaatsen van de 1ste, 2de en 3de graad. De nieuwe verkoopkarretjes die tijdens de teambuilding gepimpt werden, konden voor het eerst gebruikt worden. Bedankt aan iedereen die een zakje chips, snoepjes of een bekertje pompoensoep kocht. Over pompoenen gesproken... Er was een prachtige oogst van onze weide 2.0. Over hoeveel kg pompoenen ging het? 76 kg!! De leerlingenraad koppelde er zelfs een wedstrijd aan. Via het Instagramaccount (leerlingenraad_annuntiata) kon iedereen een gokje wagen. De winnaar was leerling Xena Meeuws uit de klas 2AB die 80 kg noteerde. Zij werd door de leerlingenraad verrast. 

 

Laat je zien!

Onze eerstejaars zullen vanaf nu met hun nieuwe fluohesje van de leerlingenraad zichtbaar zijn in het verkeer. De hesjes en fluokaarten werden dit jaar officieel overhandigd in de verschillende klasbubbels. Nadien werd een veilige groepsfoto genomen. Na de herfstvakantie start de leerlingenraad met haar fluoacties. Tot binnenkort aan de schoolpoort!