Logistiek duaal
Logistiek duaal is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit waarbij een groot deel van de opleiding op de werkvloer gebeurt. Je wordt tewerkgesteld in een bedrijf als werknemer en wordt daarvoor vergoed volgens de geldende barema's.
Je krijgt inzicht in de werking van ondernemingen. Je ontwikkelt vaardigheden om de verschillende magazijnactiviteiten uit te voeren van goederen ontvangen tot verzenden. Hiervoor leer je ook een gemotoriseerd intern transportmiddel besturen. Daarnaast komen digitale vaardigheden aan bod. Deze competenties zijn noodzakelijk, want de goederen-, documentenstroom zijn in sterke mate gedigitaliseerd.
Profiel
- Droom je ervan om magazijnier te worden?
- Wil je zo snel mogelijk werken?
- Spreekt de combinatie van leren op school en een doorgedreven opleiding op de werkvloer je aan?
- Wil je meteen een centje bijverdienen?
- Ben je benieuwd hoe je een transportmiddel hanteert of bestuurt?
Dan is Logistiek duaal iets voor jou!
Deze richting is het ideale vervolg voor leerlingen uit de tweede graad Organisatie en logistiek. Na de derde graad kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kan solliciteren als magazijnier of als bestuurder interne transportmiddelen. Je attest bestuurder gemotoriseerd intern transportmiddel biedt je een voorsprong. Wil je je nog verder specialiseren dan behoort de graduaatsopleiding Transport en logistiek tot de mogelijkheden of een Se-n-Se-opleiding Logistiek assistent magazijn.
Inhoud
- Je leert over de werking van ondernemingen.
- Het magazijn wordt jouw place to be. De voorraad nauwkeurig in de gaten houden is jouw ding. Je verwerft inzicht in het magazijn- en voorraadbeheer. Je leert uitvoerende taken en werkzaamheden met betrekking tot goederenbehandeling.
- Je oefent met de verschillende transportmiddelen zoals heftruck en palletwagen.
- Je leert om oog te hebben voor veiligheidsprocedures en die te respecteren.
- Je leert op een ergonomische manier fysiek werk te leveren.
- Je leert nauwkeurig te werken en orders strikt op te volgen.
- Je leert oog te hebben voor een strikt tijdsschema.
Het grootste deel van de opleiding krijg je op de werkvloer. Je komt twee dagen per week naar school en gaat drie dagen naar je werkplek.