2de leerjaar B - basisopties

In het tweede jaar B krijg je een degelijke basisvorming, aangevuld met twee basisopties. De praktijkgerichte basisopties die je in het tweede leerjaar kiest, helpen je om te ontdekken welke studiekeuze je best kiest in de tweede graad.

In het Annuntiata-instituut kies je voor de basisoptie Maatschappij en welzijn gecombineerd met Economie en organisatie of met Lifestyle en mode.


Voor de basisopties in de andere scholen van Talent-is: www.talent-is.be.

 


 

Maatschappij & welzijn 

Ben je sociaal voelend? Wil je een persoonlijke en gezonde levensstijl ontwikkelen en gezondheidsvaardigheden toepassen in praktische opdrachten? Wil je je sociale en communicatieve vaardigheden toepassen en oefenen? Wil je de maatschappij waarin je leeft beter begrijpen?  Dan is Maatschappij en welzijn de ideale keuze voor jou.

Maatschappij en welzijn is de beste voorbereiding op sociale richtingen in de tweede graad zoals Zorg en welzijn, Moderealisatie en textielverzorging en Haar- en schoonheidsverzorging.

Economie & organisatie

Hou je van concrete toepassingen? Ben je commercieel aangelegd?  Ben je goed in het organiseren, plannen en uitvoeren van taken? Ben je sterk op communicatief vlak en ook met cijfers?  Wil je je ondernemerskwaliteiten ontdekken in de praktijk? Ben je geboeid door alles wat met ICT te maken heeft? Dan is Economie en organisatie de richting voor jou. 

In de tweede graad kun je kiezen voor Organisatie en logistiek.

Lifestyle & mode

Hou je van interieur en sfeerschepping? Ben je modebewust? Is styling je ding? Ben je creatief? Wil je materialen en stoffen leren kennen en toepassen in je creaties? Dan is Lifestyle en mode de beste keuze voor jou.

Lifestyle en mode is een goede voorbereiding op de tweede graad Moderealisatie en textielverzorging. 

 

 


Maatschappij en welzijn met 
Maatschappij en welzijn met Lifestyle en mode
Maatschappij en welzijn met Economie en organisatie

Lessentabel

1ste graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 3
Frans 2 2
Engels 1 1
Wiskunde 4 3
Natuurwetenschappen 3 1
Techniek 4 2
Maatschappelijke vorming 3 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muziek 1 1
Beeld 1 1
ICT - 1
Totaal 27 21
Leren leren, leren kiezen en leren leven
Plus-uur 1 1
Interesses ontdekken en talenten ontwikkelen
Keuzepakketten 4 -
Basisopties - 10
Weektotaal 32 32