Activiteiten over de middag

  MAANDAG DINSDAG DONDERDAG VRIJDAG
Begeleid Samen Leren X X X X
Bibliotheek X X X X
Playtime     X  

Begeleid Samen Leren

Iedere middagpauze kunnen leerlingen gebruik maken van ‘Begeleid Samen Leren’ (BSL). In een gemoedelijke sfeer kan er rustig gewerkt worden. Onder begeleiding van een leraar kunnen de leerlingen studeren, taken maken, werken aan een groepsopdracht, smartschool raadplegen, een planning opstellen, cursussen in orde brengen en nog veel meer.

Bibliotheek

Iedereen kan tussen de middag ook terecht in de schoolbibliotheek. Het is een rustige plaats waar leerlingen op adem kunnen komen. Ze kunnen er strips of educatieve jongerentijdschriften lezen.

We organiseren af en toe ‘krantenweken’. Tijdens die weken kunnen de leerlingen kennismaken met alle Vlaamse kranten en zo hun blik verruimen. Geregeld draaien we films tussen de middag. We kiezen voor een gevarieerd aanbod om zoveel mogelijk leerlingen aan te spreken.

Leerlingenparticipatie is een belangrijk aspect bij het reilen en zeilen van de schoolbibliotheek. Onze bibliotheekassistenten helpen ons de beste keuzes voor de bibliotheek te maken.

Playtime

Iedere week kunnen leerlingen en leraren in Playtime tussen de middag gezelschapsspellen spelen. In een gezellige drukte worden de sociale vaardigheden versterkt.