Inschrijven voor de OPENSCHOOL op 24 en 26 april.


2de leerjaar A - basisopties

In het tweede jaar krijg je een degelijke basisvorming, aangevuld met een basisoptie. De basisoptie die je in het tweede leerjaar kiest, heeft nog geen definitieve invloed op jouw verdere studieloopbaan. Je zet wel een eerste, ernstige stap in een bepaalde richting. 

In het Annuntiata-instituut kan je kiezen uit 4 basisopties. Deze basisopties hangen samen met studierichtingen in tweede en derde graad.


Voor de basisopties in de andere scholen van Talent-is: www.talent-is.be.

STEM-techniek-wetenschappen

Ben je geboeid door natuurwetenschappen, wiskunde en techniek? Hou je van onderzoeken en experimenteren? Hou je van het ontwerpen van oplossingen voor levensechte vragen of problemen? Dan is STEM-techniek-wetenschappen de geknipte keuze voor jou.

 

In de tweede graad kun je kiezen voor Natuurwetenschappen, Biotechnologische STEM wetenschappen of Biotechnieken.

 

Economie en organisatie

Ben je commercieel aangelegd en help je graag mensen op weg? Ben je sterk op communicatief vlak en ook met cijfers? Ben je geboeid door alles wat met ICT te maken heeft? Dan is Economie en organisatie de basisoptie voor jou. 

In de tweede graad kun je kiezen voor Economische wetenschappen, Bedrijfswetenschappen of Bedrijf en organisatie.

Kunst en creatie 

Ben je creatief en bruis je van fantasie? Uit je jezelf graag op een kunstzinnige manier? Sta je te popelen om de wereld vanuit een andere hoek te ontdekken? Wil je leren creëren, interpreteren, improviseren, ontwerpen en presenteren? Kunst en creatie is dan echt de basisoptie voor jou.

 

Creatie en mode, Architecturale en beeldende vorming, Architecturale en beeldende kunsten, Beeldende en audiovisuele vorming, Dans, Muziek, Woordkunst-drama, Fotografie, Grafische technieken zijn de richtingen van de tweede graad die op deze basisoptie aansluiten.

Maatschappij en welzijn

Ben je sociaal voelend? Vind je een persoonlijke en gezonde levensstijl belangrijk? Wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? Wil je de maatschappij waarin je leeft beter begrijpen?  Maatschappij en welzijn is dan een ideale keuze voor jou.

 

Maatschappij en welzijn is de ideale voorbereiding op sociale richtingen in de tweede graad zoals Humane wetenschappen, Maatschappij- en welzijnswetenschappen, Maatschappij en welzijn, Creatie en mode, Wellness en lifestyle.

 

Lessentabel

1ste graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Mens en samenleving 2 -
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 1 2
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 2 1
Techniek 2 2
Aardrijkskunde 2 1
Geschiedenis 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muziek 1 1
Beeld 1 1
Totaal 27 25
Leren leren, leren kiezen en leren leven
Plus-uur 1 1
ICT - 1
Interesses ontdekken en talenten ontwikkelen
Keuzepakket 4 -
Basisoptie - 5
Weektotaal 32 32