Afsluiter FLEX voedingsatelier

Vandaag hebben we het semester in flex voedingsatelier afgesloten met heerlijke pannenkoeken en verse chocolade melk. Ze hebben hun kook talenten maximaal ingezet.  De leerlingen blikken tevreden terug op hun leuke en leerzame lessen die ze in de toekomst zullen blijven gebruiken. 

5 en 6 Techniek-wetenschappen volgt workshop rond biotechnologie

Op maandag 16 januari maakten de leerlingen van 5 en 6 Techniek-wetenschappen een uitstap naar hogeschool Vives, campus Roeselare. Daar volgden ze gedurende een volledige dag een workshop rond biotechnologie. De leerlingen kwamen er meer te weten over evolutie, eiwitten, elektroforese, DNA, genetische verwantschap, mutaties, …

Minivoetbaltornooi van de derde graad

Op woensdag 18 januari vond opnieuw het minivoetbaltornooi van de derde graad tegen de scholen van de Westhoek plaats.

Het tornooi ging door in onze thuisbasis, de sporthal te Veurne. Wij speelden door loting  in de poule tegen het Atheneum en Calmeyn De Panne.  Beide ploegen staan ervoor gekend dat ze moeilijk te verslaan zijn.  Het tornooi was nog niet begonnen en we hadden al meteen een beetje pech. Nu het blijft voetbal, dus moest het nog gespeeld worden. 

STEM-project energie

Tijdens de lessen biotechnologische STEM-wetenschappen voerden de leerlingen van 3BIW en 4BIW, een STEM-project uit rond het zeer actuele thema energie. Gewapend met lichtmeters, energiemeters en dataloggers uit de MOS Energiekoffer onderzochten ze de verlichting in enkele wetenschapslokalen, het sluipverbruik van verschillende elektrische toestellen en de ventilatie en verwarming in lokalen met en zonder thermostaat. Bij ieder deelonderzoek kwamen ze tot interessante besluiten. Ze stelden bij het onderzoek van de verlichting ook mogelijke maatregelen en actiepunten op. Deze werden in een brief gegoten die de leerlingen van 3BIW overhandigden aan de directie. 

Écriture automatique

De workshop in samenwerking met de leerlingen 5de jaar Creatie en Mode Annuntiata-instituut Veurne speelt in op de tentoonstelling. Door in aanraking te komen met de tentoonstelling en de schrijfmethodiek ‘écriture automatique’, werden de jongeren uitgenodigd Niels Poiz zijn werk te ervaren. 

Sinterklaas

Op 6 december mochten we de Sint, Fluopiet, Porpiet en Suikerpiet verwelkomen op onze school. Elke leerling kreeg wat lekkers en wie tijdig een brief stuurde, kreeg een persoonlijk bezoekje. Dank u, Sinterklaasje!

Acrogym

Tijdens de sportles staat bij de derde graad acrogym op het programma. Vandaag hebben 6VZ, 7TBZ , 7KZ en 7OA hun grootste talent bij acrogym uit de kast gehaald. Allerlei verschillende posities leidden tot het vormen van een mooie piramide. Veiligheid, vertrouwen en leren samenwerken waren natuurlijk de prioriteiten. De inzet van de leerlingen was geweldig.
#sport #samen #acrogym #vertrouwen #sporthal #veurne #campusannutiata #annuntiata
#annuntiataveurne

Verkeersles 6STW

In het vak Integrale Opdrachten van de klas 6STW werden activiteiten georganiseerd voor alle leerlingen van het 4e jaar.  Iedere klas kon genieten van 2 workshops. De mogelijkheden waren: kennis van verkeersborden en verkeersregels via een gezelschapsspel, de dode hoek ervaren in een bestelwagen en de gevolgen van alcohol in het verkeer ervaren aan de hand van promillebrillen. Zowel voor de zesdes als de vierdes was dit een leerrijk moment. #verkeer #verkeersveiligheid #dodehoek #campusannutiata #annuntiata #annuntiataveurne #veurne