SCHOOLBROCHURE 21-22
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 
De vierdes trokken voor hun schoolreis naar Brussel

Er was voor elk wat wils! De heerlijk verse chocolade in The Choco Story, Mini-Europa, een bezoek aan het Atomium, een moderoute door Brussel, een zoektocht door Brussel waar ze elkaar uitdaagden om de beste influencer van de stad te worden. Zo ontdekten ze op een ludieke en fijne manier de stad. Een wafel als afsluiter. Het werd een topdag!

Parijsreis 5des

Onze eerste dag Parijs zit er op. Na een vlotte heenreis, trokken we de stad in om een wandeling te maken tussen Centre Pompidou en Places des Vosges. In de namiddag mochten we de stad verkennen met de fiets waar we heel wat uitleg kregen van enkele ervaren gidsen. Na het avondmaal ontdekten we de wijk Montmartre aan de hand van een zoektocht waar we een eerste groepsfoto namen bij de Sacré -Coeur.

Annuntiata-Instituut valt drie keer in de prijzen

VEURNE MOS (Milieuzorg op School) stimuleert en begeleidt scholen om een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te realiseren. Met het project Weide 2.0. verdiende het Annuntiata-Instituut eerder dit jaar al een (M) Oscar. Even nadien rijfde de school de hoofdprijs binnen bij de actie #bedanktomteMOSsen en ook op de 6de Buitenlesdag kaapten ze de hoofdprijs weg. (Bron: Krant van Westvlaanderen, 20 mei 2022, MVO)

 

Presentatie geïntegreerde proef 6 Techniek-wetenschappen

Op woensdag 18 mei presenteerden de leerlingen van 6 Techniek-wetenschappen het eindresultaat van hun geïntegreerde proef aan geïnteresseerde leerlingen en leerkrachten. Aan de hand van de wetenschappelijke posters die ze opstelden over hun uitgevoerde proeven, gaven ze een heldere en boeiende uitleg aan de bezoekers . De resultaten mochten gezien zijn, de bezoekers waren onder de indruk.

Skatecontest

Dit jaar vond voor de eerste keer een skatecontest van de scholen plaats georganiseerd door de sportdienst van Veurne. De skatecontest vond plaats in het Will Tura sportpark. De leerlingen toonden geduurde 2 minuten wat ze in hun mars hadden. Dit werd beoordeeld door een professionele jury. Pluim voor jullie inzet!  

4VV proeft van het werkveld

De leerlingen van 4 Voeding Verzorging mochten vorige week participeren aan een grootouderfeest. Samen lezen, spelen, schminken, fruitsla maken, enterainen... Een heerlijke ervaring!

Flying houses van 4CM

Kom zeker eens een kijkje nemen in de inkomhal van onze school. De flying houses van 4CM worden tentoongesteld. De Parijse kunstenaar Laurent Chehere gaf ons inspiratie voor deze opdracht. We zijn vertrokken van collages, het samenbrengen van verschillende gevels in één ontwerp. Hier zie je de 3D uitvoering. Een volgende stap in de praktijkles, is de creatieve outfit maken van de bewoner.

Sporten op de weide

De klassen 5VZA en 5VZB sporten buiten en genieten van het mooie weer en de weide! 
#baseball #fairplay #bedanktomtemossen

Dramacoaching van actrice Veerle Malschaert

4STWA ontving de prijs van MOS Vlaanderen voor de wedstrijd 'Buitenlesdag' en kreeg een les dramacoaching van actrice Veerle Malschaert op de weide. De school viel op die manier voor de derde keer op rij in de prijzen bij MOS Vlaanderen, met de prachtige weide 2.0, die grenst aan de speelplaats van de school.

Inzamelactie Oekraïne 12-12

Net voor de paasvakantie startte campus Annuntiata met 'Viooltjes voor Oekraïne". Dankzij de vele helpende handen en de steun van vele sympathisanten haalden we net geen 900 euro op. Dit bedrag wordt integraal geschonken aan het consortium 1212. Bedankt!