SCHOOLBROCHURE ORGANIGRAM A-STROOM ORGANIGRAM B-STROOM BROCHURE 1ste GRAAD www.talent-is.be

AANBOD 1ste GRAAD AANBOD 2de GRAAD AANBOD 3de GRAAD Zoeker keuzepakketten 1ste jaar

 

KUNSTroute

De leerlingen Mode en Creatie werkten vorig jaar keihard aan hun KUNSTroute. Helaas doorkruiste de lockdown hun pad om de creaties aan het grote publiek te tonen. Er werd niet berust in de toestand. Ze gebruikten hun creatieve talenten om de KUNSTroute alsnog op te zetten, deze te tonen aan de leerlingen en leerkracht; en een digitaal alternatief te voorzien. Want als jullie niet tot bij ons kunnen komen, dan komen wij tot bij jullie.

Geniet van de KUNSTroute!

Het team leerbegeleiding GOK organiseerde de voorbije weken twee workshops.

Het eerste thema ‘Hoe maak ik een haalbare planning’, dat aan bod kwam op  5 oktober, lokte heel wat geïnteresseerde leerlingen. Na wat algemene uitleg, gingen ze zelfstandig aan de slag om hun eigen studiewerk, taken en toetsen te plannen.

Tijdens de 2de sessie ‘Hoe je cursus structuren en samenvatten’ kregen de leerlingen via een PowerPointpresentatie de nodige tools aangereikt om structuur aan te brengen in de cursus en studie-inhoud samen te vatten.

Er werd gewerkt a.d.h.v. een concrete oefening die de leerlingen eerst individueel maakten om nadien samen te evalueren en te duiden hoe het eventueel nog efficiënter kan.

In de oefeningen pasten de leerlingen de aangereikte tips & tricks toe.

Terecht fiere leerlingen van Lifestyle en mode

De leerlingen van 2B Lifestyle en mode zijn trots om hun eerste werkjes voor te stellen. In het thema van ‘een school vissen’ hebben de leerlingen visjes gemaakt waarin ze een stukje persoonlijkheid konden leggen door hun eigen stofkeuze te bepalen.
 

Wiskundige verbanden onderzoeken

Recht evenredig of  omgekeerd evenredig verband? Lineair of kwadratisch?

De leerlingen van de basisoptie STEM-wetenschappen ervaren het proefondervindelijk.  

Bite to fight

Chocolade is big business. Maar de oneerlijke verdeling in de cacaosector zorgt nog steeds voor grote problemen, zoals extreme armoede, bij miljoenen cacaoboeren. Daarom nam de leerlingenraad ook dit jaar deel aan de Bite to Fight-campagne en zette het belang van een eerlijk inkomen voor de cacaoboeren nogmaals in de kijker. De leerlingenraad bedankt iedereen die deze campagne steunde!

225 euro voor Amy

Meneer Moerman, internationaal coördinator van het Erasmus+ project ‘INCLUation’ en het team van de leerlingenraad sloegen de handen in elkaar voor de actie ‘Saved by the bell’. De cheque van 225 euro werd overhandigd aan de directie van onze school en wordt geschonken aan Annuntiata’s Plan-kind Amy uit Senegal.

5VZB bezoekt WZC Ter Linden

Deze voormiddag bezocht 5VZB WZC Ter Linden. Na een vriendelijk ontvangst maakten ze kennis met de oudere zorgvrager(s). De leerlingen gaven hen handmassages, vijlden en lakten de nagels en hadden vooral veel vlotte/toffe babbels.