Sfeer rond Kerst

In de les 'zorg voor leef- en woonsituatie' werkten de leerlingen rond het thema 'creëren van sfeer'. Ze maakten een mooie kerstkrans.  Het resultaat mag gezien worden!

Hij kwam, hij kwam, die lieve goede Sint...

Op vrijdag 6 december kreeg het Annuntiata-instituut bezoek van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Wie zoet was, kreeg lekkers.
Speciaal voor de klassen die tijdig een brief schreven, had de Sint zijn 'Grote Sinterklaasboek' bij.

Plantdag!

Sfeerbeelden  van de de plantdag! 

Bedankt aan alle helpende handen!

5STW neemt vleesvervangers onder de loep

De leerlingen van 5STW onderzochten verschillende vleesvervangende voedingsmiddelen naar gezondheid en duurzaamheid. Ook de voor- en nadelen van volkorenrijst versus witte rijst,  volkorenpasta versus witte pasta, couscous en quinoa werden onder de loep genomen.

 

821 euro ingezameld voor Rode Neuzendag!

In de periode van maandag 18/11 tot en met vrijdag 29/11 vonden de Rode Neuzen Acties plaats. De leerlingenraad richtte, in samenwerking met de schoolbib, het lokaal A.0.09 in tot een gezellige 'sneukelbar'. Je kon een rode beker laten vullen voor 1 euro. Er was keuze uit: warme chocolademelk,  marshmallows, melo-cakes, rode snoepjes, popcorn en party snacks.

Weide 2.0

Op donderdag 28 november ging de eerste plantdag door met de leerlingen van de school. Zo’n 1700 struiken en een  40-tal bomen worden aangeplant. Er worden zitplaatsen, een looppiste, nestkastjes, een weerstation enz. voorzien. Op die manier wordt de weide aanpalend aan de school omgetoverd tot een veelzijdige groene ruimte waar ook buitenlessen zullen gegeven worden. Op zaterdag 30 november worden de resterende planten geplaatst.