SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

Dankzij Corona, creatievere examens

Het Coronatijdperk heeft ons, leerkrachten Frans van 5GW en 5STW aangemoedigd om creatievere examens te maken. Dankzij de Bookwidgettoepassingen kunnen we alle vaardigheden evalueren: schrijven, kijken en luisteren. Daarnaast komt ook alle woordenschat en grammatica aan bod.

Afscheid van mevrouw Louf

Laatste les mevr. Louf. Alle leerlingen dankten haar met een mooie ruiker bloemen en enkele kleine attenties recht uit het hart. Dankjewel voor zo vele jaren inzet.

4 handel steunt de Netzak met  hun Jieha bedrijf "Ecochoc"

Op vrijdag 4 juni 2021 sloten de leerlingen van 4 handel uit Talent-is campus Annuntiata Veurne hun Jieha bedrijf "Ecochoc" af.  Het project kwam tot stand onder begeleiding van Vlajo West-Vlaanderen en heeft als doel eerlijke chocolade van het lokale bedrijf "Baronie" te verkopen. 

Urban Jungle Tour 6CM

De leerlingen van 6CM stelden vrijdag en zaterdag hun Urban Jungle Fashion tour voor: een combinatie van natuur en stad in zijn brede zin. Iedere leerling ging met zijn of haar eigen interpretatie van dit thema aan de slag en maakte een collectie. Ze slaagden er dan ook in om hun liefde en kunst over te brengen naar de bezoekers! #talent @ze.verbazen

 

Antirookcampagne in stopmotion

De leerlingen van 3MP en 3VV maakten in de les PAV een antirookcampagne aan de hand van posters en stopmotionfilmpjes. Ze vinden het jammer dat heel wat jongeren roken en willen de leerlingen van de eerste graad duidelijk maken dat ze beter niet beginnen met roken.

4 STW relaxeert aan zee

In de lessen IO werkten de leerlingen van 4STW een fitness- en relaxatieoefening uit. En waar kan je beter relaxeren dan op het strand? Onder een stralende zon presenteerden de leerlingen hun oefeningen aan elkaar. Dat deed deugd.

Streetart spotten in Oostende

Op maandag 31 mei trokken de leerlingen van 7KG en 7WE in het teken van de lessen Engels naar Oostende om streetart te spotten. Het werd een zonnige, interessante dag waarin tal van mooie murals bewonderd werden.
 

Een dag om niet meer te vergeten

Op 25 mei stonden we ’s ochtends met onze klas 5STW en onze titularissen, V. Coudijzer en S. Spenninck, startklaar met onze fiets voor een heuse fietstocht naar Proven. Proven is  een dorp dat op een boogscheut van de hoppestad Poperinge ligt. Niets kon ons tegenhouden, noch een platte band noch de sterke wind. We fietsten langs het jaagpad doorheen een mooi landschap. De smalle bruggetjes zonder afsluiting zorgden toch af en toe voor spannende momenten.

Dag van de leerlingenraad

Op 26 mei was het de officiële 'Dag van de leerlingenraad'. Na hun inspanningen in dit laatste trimester ging dit topteam nog eens samen op teambuilding naar Nieuwpoort-Bad. #pizzatime #kubb #minigolf