Excursies

Erasmus incluation - day 5

Op het programma van vandaag stonden twee activiteiten: bezoek aan het Attica bos en sessie in KERAMAR, een coöperatieve van 40 keramiekkunstenaars.

Erasmus incluation - day 4

Vandaag begonnen we de dag met twee zegens. Eén keer door de leerlingen van de school (elke dag bidden ze op de speelplaats) en de tweede maal kregen we een zegen van de regen. Deze zegens werden ons waarschijnlijk aangeboden door de goden. Want vandaag hadden we onze reis naar Korinthe.

Erasmus incluation - day 3

Zoals je kan zien op de foto's hadden de leerlingen vandaag een workshop in een Grieks computerlokaal. Deze workshop verliep onder leiding van onze leerkrachten. De   leerlingen  maakten een  app die gebruikt kan worden in scholen om meer informatie (en tips) te geven aan leerlingen over: asperger, autisme, dyscalculie, dyslexie, ADHD. 

Erasmus incluation - day 2

Na een eerste nacht bij de gastgezinnen zagen we onze leerlingen op de Griekse school. Ook in de school waren we  zeer welkom. De directeur van de school gaf ons wat uitleg en daarna stelde elk land zichzelf voor met een filmpje. In de filmpjes zagen we onder andere hoe de andere landen omgaan met inclusie in hun scholen.

Erasmus incluation - day 1

Na weken voorbereiden is het zo ver. Vandaag vertrokken zeven leerlingen en twee leerkrachten op Erasmus+- meeting naar Griekenland. 

Eerstes ontmoeten Patrick Lagrou

Na het lezen van het boek Milans Groote Oorlog was de nieuwsgierigheid en interesse bij onze eerstes gewekt over wat er precies gebeurde tijdens WO I in onze Westhoek. 

Tweededaagse uitwisseling

De leerlingen van 5Handel, Secretariaat-Talen, Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer hebben Namen verkend tijdens een tweedaagse uitwisseling. We logeerden in ons gastgezin, bezochten 'la Citadelle', het nieuwe cultureel centrum 'Le Delta', haalden onze beste voetbalskills boven en sloten af met een fijn stadsspel. 
In maart komen de leerlingen van Namen naar Veurne voor het tweede deel van ons uitwisselingsproject. 

101 jaar reeds … het einde van WOI.

Toch is het nodig om te blijven herinneren, te blijven herdenken en erbij stil te staan …. om te leren uit het verleden …. om te voorkomen in de toekomst … 
Vandaag hebben we door het doen van de fronttour (WOI) ‘zaadjes geplant’ bij de leerlingen van het 5de jaar …. om te leren uit het verleden … om te voorkomen in de toekomst …

Generatie Z fietst fluo naar Eighth Grade!

Naar jaarlijkse gewoonte trok de eerste graad, generatie Z, naar de filmvoorstelling in het Casino in Koksijde. Deze keer stond de film Eighth Grade geprogrammeerd, een dramatische komedie over Kayla, een 13-jarig meisje dat opgroeit in het ‘social media’ tijdperk en vertolkt hoe je op een voorzichtige zelfzekere manier volwassen wordt.