Excursies

Bewoners van WZC Dunecluze op bezoek

Reeds jarenlang is er een samenwerking tussen 5 Verzorging en WZC Dunecluze. Ergotherapeute Els Janssoone komt jaarlijks uitleg geven over vertellen aan ouderen. Dit jaar kwamen de bewoners op bezoek in onze school. 

5VZB boeit kleuters met verrassende verhalen

5VZB ging vorige week op bezoek bij de kleuters van ‘t Voelsprietje. De leerlingen verzorgden een leuk poppenspel en lazen de kleuters spannende verhalen voor. Zowel de leerlingen als de kleuters waren enthousiast.

Bedrijfsbezoek TVH

Op donderdag 6 februari 2020 gingen de klassen 6 BI, 6HA, 6 IB, 6 K en 6 V op bedrijfsbezoek bij Thermote & Vanhalst in Waregem.

Interactieve voorstelling voor onze eerstejaars

Op vrijdag 31 januari trokken alle eerstejaars naar de academie StapWest in Veurne voor een interactieve voorstelling over filmmuziek. Leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van de filmmuziek en keerden terug in de tijd naar de allereerste filmprojector, de stomme film, de eerste geluidsfilms en het ontstaan van de filmindustrie in Hollywood. Even wegdromen bij filmbeelden onder live filmmuziek, gebracht door Ilse Vromans op diverse fluiten en Brecht Degryse op piano.

 

Teambuilding leerlingenraad

Op woensdagmiddag 29 januari 2020 kwam de leerlingenraad samen voor een teambuildingsactiviteit. Na een brainstorm, opruimactie en schoonmaakmoment op school was het even tijd om te ontspannen. We trokken naar Hangtime Oostende en de leden konden zich in dit trampolinepark ten volle uitleven. De batterijen zijn nu weer opgeladen en we zijn enthousiast om onze volgende acties te lanceren.

 

Erasmus incluation - day 5

Op het programma van vandaag stonden twee activiteiten: bezoek aan het Attica bos en sessie in KERAMAR, een coöperatieve van 40 keramiekkunstenaars.

Erasmus incluation - day 4

Vandaag begonnen we de dag met twee zegens. Eén keer door de leerlingen van de school (elke dag bidden ze op de speelplaats) en de tweede maal kregen we een zegen van de regen. Deze zegens werden ons waarschijnlijk aangeboden door de goden. Want vandaag hadden we onze reis naar Korinthe.