SCHOOLBROCHURE 22-23
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Excursies

Fronttoer

Over gisteren ...
De vijfdes trokken richting Ieper en omgeving voor de jaarlijkse Fronttoer. We bezochten  verschillende sites gelinkt aan de Eerste Wereldoorlog in onze Westhoek: Bayernwald, Tyne Cot Cemetery, Flanders Fieldsmuseum, Hill 60 en de Menenpoort.

Een belangrijke excursie niet alleen omwille van het verleden, maar ook voor het heden.

De weergoden waren ons goed gezind. Over de gidsen alleen maar lof.
#campusannuntiata #Talentis #WOI #excursie #lerenuithetverleden #geschiedenis

Over de drempel in de stadsbibliotheek

Alle eerstejaars waren samen met hun leerkracht Nederlands deze week te gast in de stadsbibliotheek Seylsteen.

Na een boeiende uiteenzetting konden ze zelf aan de slag met het bibliotheekspel ‘Bibster’ . Dat de bibliotheek geen geheimen meer kent voor onze eerstes bewezen de schitterende spelresultaten.

Vanaf nu zijn ze vaste klant in de Seylsteen !

Bedrijfsbezoek aan het museum van de Nationale Bank van België.

Op maandag 17 oktober brachten de leerlingen van 4 Bedrijf en organisatie, 5 Handel, 5 Boekhouden-informatica en 5 Informaticabeheer een bezoek aan het museum van de Nationale Bank van Brussel. Tijdens een interactief bezoek liet onze gids ons kennismaken met de verschillende taken van de NBB en de rol van de Europese Centrale Bank.

Bedrijfsbezoek Jules Destrooper

Op donderdag 6 oktober gingen we op bedrijfsbezoek in het bezoekerscentrum van Jules Destrooper te Lo. We werden er meegenomen voor een reis doorheen de geschiedenis van de alom bekende koekjes. Wist je dat niet de “lukke” maar wel het amandelbrood het eerste koekje was die Jules Destrooper in 1886 bakte? Het was zelfs helemaal niet de bedoeling om dit koekje te verkopen maar wel om het aan te bieden als relatiegeschenk voor hun klanten.

3BIW en 4BIW naar het strand en MuseOs

De leerlingen van het derde en vierde jaar Biotechnologische STEM-wetenschappen gingen, in het kader van een nieuw project rond microplastics, op uitstap naar het strand. Daar werden stalen zand genomen op verschillende afstanden van de vloedlijn en werd ook honderd liter zeewater gefilterd met behulp van planktonnetten. Later volgt nog een uitgebreide analyse van de stalen en de gevonden microplastics. We hopen uiteraard dat we niet veel terug kunnen vinden.

5OH trok naar WZC Sint-Anna

5OH trok naar WZC Sint-Anna voor een interview met de zorgvragers om hen zo beter te leren kennen. Tibeau werd ruim geïnformeerd door de bewoonster, zowel over haar verleden als over haar huidige leven.

Eco-Logical

Op donderdag 15 september stond er een uitstap op het programma voor de leerlingen van 3 en 4 Moderealisatie en textielverzorging, 5 en 6 Moderealisatie en verkoop. Dit schooljaar staat het thema 'Eco-Logical?' centraal. Een bezoek aan 'Evadam' sloot hier dus naadloos bij aan. Daar werden we ontvangen door de verantwoordelijke voor een degelijke uitleg over de werking van het bedrijf: inkopen, sorteren, verpakken en wereldwijd exporteren van gebruikt textiel. 

Project 'who I am' 'who I am not'

Donderdag hebben de leerlingen van CREATIE EN MODE een stevige opwarmer gekregen voor het nieuwe project 'who I am' 'who I am not'. Een tentoonstelling en performance van kunstenaar Niels Poiz in #projectvierennegentig en een bezoek aan het Ensor huis.