SCHOOLBROCHURE ORGANIGRAM A-STROOM ORGANIGRAM B-STROOM BROCHURE 1ste GRAAD www.talent-is.be

AANBOD 1ste GRAAD AANBOD 2de GRAAD AANBOD 3de GRAAD Zoeker keuzepakketten 1ste jaar

 

Excursies

Uitwisseling Namen

In november werden 5 HA, ST, BI en IB hartelijk ontvangen in een school uit Namen. Aan de hand van een individueel kennismakingsfilmpje in de doeltaal, werden toen duo's gevormd. Donderdag 5 maart kwamen de Naamse uitwisselingsstudenten het tweede luik van de uitwisseling afwerken Veurne. Het werd een warm weerzien.

Jarenlange samenwerking met de Seizoenen

Op woensdag 4 maart 2020 werd het 5e jaar Gezondheids- en welzijnswetenschappen opnieuw warm onthaald in het dagcentrum van de Lovie te Lo. De leerlingen maakten onmiddellijk een goede indruk doordat ze interactie gingen met de bezoekers van de Seizoenen.

Bewoners van WZC Dunecluze op bezoek

Reeds jarenlang is er een samenwerking tussen 5 Verzorging en WZC Dunecluze. Ergotherapeute Els Janssoone komt jaarlijks uitleg geven over vertellen aan ouderen. Dit jaar kwamen de bewoners op bezoek in onze school. 

5VZB boeit kleuters met verrassende verhalen

5VZB ging vorige week op bezoek bij de kleuters van ‘t Voelsprietje. De leerlingen verzorgden een leuk poppenspel en lazen de kleuters spannende verhalen voor. Zowel de leerlingen als de kleuters waren enthousiast.

Bedrijfsbezoek TVH

Op donderdag 6 februari 2020 gingen de klassen 6 BI, 6HA, 6 IB, 6 K en 6 V op bedrijfsbezoek bij Thermote & Vanhalst in Waregem.

Interactieve voorstelling voor onze eerstejaars

Op vrijdag 31 januari trokken alle eerstejaars naar de academie StapWest in Veurne voor een interactieve voorstelling over filmmuziek. Leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van de filmmuziek en keerden terug in de tijd naar de allereerste filmprojector, de stomme film, de eerste geluidsfilms en het ontstaan van de filmindustrie in Hollywood. Even wegdromen bij filmbeelden onder live filmmuziek, gebracht door Ilse Vromans op diverse fluiten en Brecht Degryse op piano.

 

Teambuilding leerlingenraad

Op woensdagmiddag 29 januari 2020 kwam de leerlingenraad samen voor een teambuildingsactiviteit. Na een brainstorm, opruimactie en schoonmaakmoment op school was het even tijd om te ontspannen. We trokken naar Hangtime Oostende en de leden konden zich in dit trampolinepark ten volle uitleven. De batterijen zijn nu weer opgeladen en we zijn enthousiast om onze volgende acties te lanceren.