Iets meer

Slimmer studeren

Op donderdag 7 november, bij de start van de tweede helft van het eerste trimester nodigde de ouderraad ouders en leerlingen van de eerste graad uit op de infoavond SLIMMER STUDEREN.

Make Veurne Great Again

Eén van de grootste ergernissen van de Belgen is zwerfvuil. Onderzoek toont aan dat de helft van het zwerfvuil bestaat uit sigarettenpeuken. De peuken zijn bovendien giftig voor mens en dier en ze worden pas na 15 jaar afgebroken. Dit zijn weetjes die we te horen kregen in het programma 'Make Belgium Great Again'. Het programma slaat de handen in elkaar samen met 'Mooimakers' om de straten van Leuven 'peukvrij' te maken. 

Thats's meditation challenge

Meditatie is een woord dat nog niet in het woordenboek van 3VVA en 3VVB stond. Tot nu! De leerlingen van 3VV nemen deel aan de 'That's Meditation Challenge' van Rode Neuzendag. Ze gaan de uitdaging aan om acht weken lang dagelijks te mediteren. 

1B en 4MP - Samenwerking: van hemd naar schort

Voor het onderdeel CREA in het keuzepakket 1B is het de bedoeling dat de leerlingen creatief aan de slag gaan. Omdat creatief zijn vaak wel samengaat met schilderen, lijmen enz. is een schortje ter bescherming van de kledij in deze lessen onmisbaar. Waarom niet zelf een schortje maken? 

Samen groeien tijdens de middagactiviteiten

'Samen groeien' is ons jaarthema voor dit schooljaar. Door elkaar te helpen, kunnen we samen groeien. En dat doen we op verschillende manieren. We helpen elkaar met onze taken tijdens Begeleid Samen Leren, we spelen gezellig samen spelletjes tijdens Playtime, we denken mee na over de schoolwerking in de leerlingenraad of we lezen lekker een boek of we genieten van een film in onze bib. We brengen samen onze tijd door en groeien samen door hard te werken, maar ook door lekker te ontspannen! 

 

JIEHA steunt opnieuw een goed doel

Op 4 juni maakten de jonge ondernemers tijdens de voorstelling van hun project de winst bekend.  Dierenasiel Ganzeweide uit Koksijde  ontvangt een mooi bedrag van 1 521,91 EUR!

En de winnaar is...  3 Creatie en mode!

Met het project Bullshit Free Generation daagde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle Vlaamse secundaire scholen uit om een kritische, weerbare en rookvrije generatie te doen ontwaken.