Iets meer

€ 2048 voor India2020 tijdens Warmste Week

Op vrijdag 20 december vond tijdens het oudercontact de kerstmarkt plaats. Ook de weken ervoor waren er al heel wat verschillende acties. 
Tijdens deze 'Warmste Weken' werd maar liefst 2 048 euro voor het project India2020 ten voordele van SCAD & SOS Zoutmijnkinderen.
Bedankt aan iedereen die zijn/haar bijdrage leverde aan deze acties!

Kerstmarkt Warmste week

Op vrijdag 20 december gaat de traditionele kerstmarkt door in het kader van de Warmste Week.

Voor, tijdens of na het oudercontact is iedereen welkom om de acties te steunen. De leden van het project India2020, Buur van Noël, Jieha-project, ouderraad en leerlingenraad slaan de handen in elkaar ten voordele van enkele mooie projecten. Ook het kerstkoor zal weer paraat zijn met hartverwarmende liedjes.De actie van het Jieha-project is ten voordele van Vrienden Der Blinden.

Alle andere acties zijn ten voordele van India2020.

Iedereen welkom!

Plantdag!

Sfeerbeelden  van de de plantdag! 

Bedankt aan alle helpende handen!

821 euro ingezameld voor Rode Neuzendag!

In de periode van maandag 18/11 tot en met vrijdag 29/11 vonden de Rode Neuzen Acties plaats. De leerlingenraad richtte, in samenwerking met de schoolbib, het lokaal A.0.09 in tot een gezellige 'sneukelbar'. Je kon een rode beker laten vullen voor 1 euro. Er was keuze uit: warme chocolademelk,  marshmallows, melo-cakes, rode snoepjes, popcorn en party snacks.

Weide 2.0

Op donderdag 28 november ging de eerste plantdag door met de leerlingen van de school. Zo’n 1700 struiken en een  40-tal bomen worden aangeplant. Er worden zitplaatsen, een looppiste, nestkastjes, een weerstation enz. voorzien. Op die manier wordt de weide aanpalend aan de school omgetoverd tot een veelzijdige groene ruimte waar ook buitenlessen zullen gegeven worden. Op zaterdag 30 november worden de resterende planten geplaatst. 

Tweededaagse uitwisseling

De leerlingen van 5Handel, Secretariaat-Talen, Boekhouden-Informatica en Informaticabeheer hebben Namen verkend tijdens een tweedaagse uitwisseling. We logeerden in ons gastgezin, bezochten 'la Citadelle', het nieuwe cultureel centrum 'Le Delta', haalden onze beste voetbalskills boven en sloten af met een fijn stadsspel. 
In maart komen de leerlingen van Namen naar Veurne voor het tweede deel van ons uitwisselingsproject. 

Mooimakers@Annuntiata

Tijdens het Breekpuntuur gingen wij, de leerlingen van 2STVB, op pad doorheen Veurne. De bestemming was het Sint-Walburgapark. We startten een opruimactie met als doel het zwerfvuil in de stad Veurne te verminderen. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan de campagne 'Operatie Proper' (Mooimakers.be). We schrokken van de hoeveelheid blikjes en sigarettenpeuken en zijn blij dat we toch met deze kleine actie stad Veurne van dienst konden zijn.