SCHOOLBROCHURE 21-22
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

Lessen

Presentatie geïntegreerde proef 6 Techniek-wetenschappen

Op woensdag 18 mei presenteerden de leerlingen van 6 Techniek-wetenschappen het eindresultaat van hun geïntegreerde proef aan geïnteresseerde leerlingen en leerkrachten. Aan de hand van de wetenschappelijke posters die ze opstelden over hun uitgevoerde proeven, gaven ze een heldere en boeiende uitleg aan de bezoekers . De resultaten mochten gezien zijn, de bezoekers waren onder de indruk.

4VV proeft van het werkveld

De leerlingen van 4 Voeding Verzorging mochten vorige week participeren aan een grootouderfeest. Samen lezen, spelen, schminken, fruitsla maken, enterainen... Een heerlijke ervaring!

Flying houses van 4CM

Kom zeker eens een kijkje nemen in de inkomhal van onze school. De flying houses van 4CM worden tentoongesteld. De Parijse kunstenaar Laurent Chehere gaf ons inspiratie voor deze opdracht. We zijn vertrokken van collages, het samenbrengen van verschillende gevels in één ontwerp. Hier zie je de 3D uitvoering. Een volgende stap in de praktijkles, is de creatieve outfit maken van de bewoner.

De leerlingen van 4 Verzorging zijn weer een ervaring rijker

4VV mocht in WZC Sint Anna participeren aan volksspelen. De leerlingen leerden de spelletjes van vroeger kennen. Het werd een fijne ervaring om de bewoners een leuke namiddag te bezorgen. @sintannabulskamp #wzcsintanna #sintannabulskamp #volksspelen #verzorging #campusannuntiata #annuntiata #veurne


 

Derdejaars ontmoeten Herman Van Campenhout

Wist je dat we lezen erg belangrijk vinden? Auteur Herman Van Campenhout vertelde deze namiddag aan al onze derdejaars vol enthousiasme over het leven als schrijver en een aantal van zijn boeken. We hopen met dit intitiatief van de bibliotheek Veurne onze leerlingen opnieuw warm te maken voor het lezen. 
 

e-commerce voor 7BS en 7WE

Op maandag 25 april kwam de heer Vandierendock, docent e-commerce Vives meer informatie geven over de vele graduaatsopleidingen specifiek voor de leerlingen van 7 Business support en 7 Winkelbeheer en etalage. Na deze voorstelling kregen de leerlingen ook een korte gastles e-commerce waarbij de begrippen VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) toegepast binnen e-commerce aan de hand van praktijkvoorbeelden werden uitgelegd.

 

Eerlijk, lokale en milieuvriendelijke voeding voor 4VVA

De leerlingen van 4VVA zochten tijdens de lessen Project Algemene Vakken informatie op rond eerlijk, lokale en milieuvriendelijke voeding. Ze ontdekten ook dat heel wat jongeren geen tijd nemen om te ontbijten, terwijl het ontbijt een heel belangrijke maaltijd is voor energie opname. 

Ondernemer voor de klas 3 Bedrijfswetenschappen

Op 22 februari hadden we in 3 Bedrijfswetenschappen een ondernemer voor de klas. Hilde Devinck, distributeur voor Tupperware Ieper kwam ons iets meer vertellen over de onderneming Tupperware. We maakten kennis met de geschiedenis van Tupperware en de vele producten die zij aanbieden.