SCHOOLBROCHURE 21-22
BROCHURE 1ste GRAAD
www.talent-is.be
Zoeker keuzepakketten
1ste GRAAD
3de jaar (VERNIEUWD)
4de jaar
3de GRAAD

 

Lessen

DIY elektroscoop

Tijdens de laburen fysica in 5TW werden de leerlingen uitgedaagd om ladingen aan te tonen met een zelfgemaakte elektroscoop. Internetbronnen werden geraadpleegd, verschillende ontwerpen werden gemaakt, geoptimaliseerd en verfijnd tot de werking bij ieder team op beeld kon worden vastgezet. Uitdaging volbracht!

Architecturale deconstructies in 4CM

Architecturale deconstructies, vernuftige collages geïnspireerd op de Parijse kunstenaar Laurent Chéhère. Op weg naar een textiele vertaling. Een knappe start van 4CM tijdens de creatie les, dat smaakt naar zoveel meer... Benieuwd wat het zal worden. #laurentchéhère #4CM #creatieenmode #creatievezielen #zeverbazen #geensnitennaad 

 

3BO bij ‘Geweuneweg’

In de les Bedrijfseconomie leerde 3BO kennismaking met de bedrijfskolom en hoe die kan veranderen. Daarnaast leerden we enkele modellen voor duurzame economie kennen. Om naast de theorie ook de sfeer van de praktijk op te snuiven, bezocht 3BO op 5 oktober de nieuwe zero waste shop Geweuneweg in de Zuidstraat.

Knallende chemieles

De leerlingen van 3BIW voerden de elektrolyse van water uit met behulp van het toestel van Hofmann. Van een knallende chemieles gesproken!

Woonzorgcentrum Sint-Anna in Bulskamp krijgt bezoek

Op de valreep konden de leerlingen van 4 voeding verzorging dit bijzondere jaar afsluiten met een activiteit bij de doelgroep oudere zorgvrager. Door de coronapandemie kwamen leerlingen het afgelopen jaar nooit echt in contact met de verschillende doelgroepen.

Ontwerp je eigen logo

Na het ontwerpen van hun eigen campingterrein waagden 3K, 3MP en 3VV zich ook aan het ontwerpen van een toepasselijk logo voor hun camping. 

 

7 Business support ontwerpt affiche

Tijdens de les Business support ontwierpen de leerlingen van 7 Business support vandaag een affiche en Facebook-bericht in Adobe Spark voor de inschrijvingen op onze school tijdens de zomervakantie.

Thuiszorgdag voor 6 verzorging

Jaarlijks nemen de leerlingen van 6 verzorging deel aan de thuiszorgdag in Brugge. Op die dag krijgen de leerlingen een beeld van de veelzijdigheid van de thuiszorg. Ze benaderen de zorgvrager vanuit de totaalvisie op zorg en begeleiding tijdens de verschillende taken. Deze is gebaseerd op de holistische, emancipatorische en dynamische mensvisie. De lessen worden dus in praktijk omgezet.