Lessen

Afsluiter FLEX voedingsatelier

Vandaag hebben we het semester in flex voedingsatelier afgesloten met heerlijke pannenkoeken en verse chocolade melk. Ze hebben hun kook talenten maximaal ingezet.  De leerlingen blikken tevreden terug op hun leuke en leerzame lessen die ze in de toekomst zullen blijven gebruiken. 

Écriture automatique

De workshop in samenwerking met de leerlingen 5de jaar Creatie en Mode Annuntiata-instituut Veurne speelt in op de tentoonstelling. Door in aanraking te komen met de tentoonstelling en de schrijfmethodiek ‘écriture automatique’, werden de jongeren uitgenodigd Niels Poiz zijn werk te ervaren. 

Verkeersles 6STW

In het vak Integrale Opdrachten van de klas 6STW werden activiteiten georganiseerd voor alle leerlingen van het 4e jaar.  Iedere klas kon genieten van 2 workshops. De mogelijkheden waren: kennis van verkeersborden en verkeersregels via een gezelschapsspel, de dode hoek ervaren in een bestelwagen en de gevolgen van alcohol in het verkeer ervaren aan de hand van promillebrillen. Zowel voor de zesdes als de vierdes was dit een leerrijk moment. #verkeer #verkeersveiligheid #dodehoek #campusannutiata #annuntiata #annuntiataveurne #veurne

Luc Descamps fascineert eerstes met warm leespleidooi

Tijdens een boeiende uiteenzetting overtuigde de jeugdauteur iedereen de weelde van het lezen. Naast taalwinst op vlak van spelling en woordrijkdom prikkelt lezen ook je fantasie en inlevingsvermogen. Het stimuleert ons ook om een inspanning te doen om andere personen en situaties beter te kunnen inschatten en te begrijpen. Hierdoor slagen we er ook in om beter te communiceren en ons te verbinden met anderen.

4 ZW heeft Sint-Maarten geholpen

Op 10 november mochten de leerlingen van ‘4 zorg en welzijn’ het Sint-Maartenfeest in de vrije basisschool van Adinkerke helpen ondersteunen. 'Sint en Piet'- spelletjes spelen, zingen en dansen bij het onthaal van de Sint stonden onder andere op het programma. Tot slot mochten de kinderen en ook onze leerlingen langsgaan bij de Sint voor een lekkere traktatie want iedereen was flink geweest.

Kledingsuk met volume 6CM

Zoeken naar vormen en het verwerken van volume in een kledingstuk zijn telkens een uitdaging in de les vormgeving. De leerlingen tekenden een 2D- patroon van een 3D-object. Hierbij kwam heel wat denkwerk te pas, maar het resultaat mag er zijn. 
 

Op onderzoek in de basisoptie Economie en organisatie

De leerlingen van 2EO gingen de voorbije weken voor het thema de 𝙲𝙾𝙽𝚂𝚄𝙼𝙴𝙽𝚃 𝙸𝙽 𝙳𝙴 𝚂𝙰𝙼𝙴𝙽𝙻𝙴𝚅𝙸𝙽𝙶 regelmatig op onderzoek. Zo werd via groepswerk nagegaan welke maatschappelijke trends een invloed hebben op de consument. Deze demografische trends werden nadien voorgesteld aan de hand van een presentatie.
Ook werden technologische vernieuwingen onder de loep genomen.

2D? 3D?

4ZW (Zorg en welzijn) en 4MT (Moderealisatie en textielverzorging) leerden wat 2D en 3D was. Niet eenvoudig van vlak naar een ruimtefiguur. Om de les beschouwelijk te maken oefenden ze met 'Clics'. Aan de hand van bouwplannen werden 3D-constructies gemaakt. Of hoe leren superleuk is! 
#campusannuntiata #Talentis #pav #wiskunde #aldoendeleren

John Baldessari inspireert 4MW, 4MWW en 4BEW

De conceptuele kunstenaar John Baldessari wist ons te inspireren in de les Artistieke Vorming in 4MW, 4MWW en 4BEW. De collages in de polaroid vorm vertellen iets meer over wie we zijn. Deze werken hangen op in het onthaal.