Inschrijven voor de OPENSCHOOL op 24 en 26 april.


Kantoor

B - stroom  •  6

Heb je interesse voor het beroep van administratief medewerker of logistiek medewerker? Hou je van ICT-vaardigheden? Ben je taalvaardig? Kun je ordelijk en nauwkeurig werken?

Instap

De studierichting Office sluit aan bij de 2de graad Office en retail BSO, de 2de graad Handel TSO en de 2de graad Handel-talen TSO. Je kunt ook instappen na andere studierichtingen van de 2de graad. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

De ervaring op stage is een grote meerwaarde voor later. Zo leren we telefoneren, bezoekers onthalen en de administratie verzorgen op PC, niet enkel in theorie maar ook in de praktijk.

Opleiding

In de basismodule Office (administratie) leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktijkgerichte wijze. Op het programma staat het zelfstandig uitvoeren van secretariële taken zoals het onthaal, het bijhouden van een elektronische agenda, ondersteuning bieden voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen, documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken met een rekenblad, gegevensbanken aanmaken en gebruiken. Een diepgaande ICT-vorming is hierbij belangrijk. Zelfstandig boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket komt ook aan bod.

In de keuzemodule Logistiek leer je in het vaklokaal en in het stagebedrijf op praktijkgerichte wijze zelfstandig goederen te ontvangen, op te slaan in een magazijn en verzendklaar te maken. Verder verwerf je ook de competentie om de ontvangen en verzonden goederen te registreren in de voorraadadministratie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ICT-vaardigheden.

Toekomst

Na de 3de graad Office volgt het 7de specialisatiejaar Business support.

Lessentabel

  3de graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 4 4
Frans 3 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifieke vorming office en retail
Module Administratief medewerker
- Werkplekleren en stages
- Secretariële activiteiten
- Boekhoudkundige taken en administratie
- ICT-integratie
12 14
Module Logistiek
- Werkplekleren en stages
6 7
Zakelijke communicatie Nederlands 2 0
Totaal 33 33