Inschrijven voor de OPENSCHOOL op 24 en 26 april.


7 Organisatie-assistentie

B - stroom  •   7

Ben je geboeid door een job als facility assistant? Ben je vlot en nauwkeurig in organiseren? Ben je flexibel en vlot inzetbaar? Ben je sociaal en werk je graag in team?
Ben je geboeid door een job als facility assistant? Ben je vlot en nauwkeurig in organiseren? Ben je flexibel en vlot inzetbaar? Ben je sociaal en werk je graag in team?

Veelzijdig, praktijkgericht, zo leer je al doende je vak. Actief meewerken in de klas is een must. Organiseren is een kunst.

Instap

Dit specialisatiejaar is een vanzelfsprekend vervolg op de 3de graad Organisatiehulp BSO en staat ook open voor al wie het diploma secundair onderwijs binnen het studiegebied Personenzorg behaald heeft. Je kunt echter ook instromen nadat je je diploma secundair onderwijs of getuigschrift van het 2de leerjaar van de 3de graad in een ander studiegebied behaald hebt, na gunstig advies van de toelatingsklassenraad. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

Opleiding

Als je de 3de graad Organisatiehulp afgewerkt hebt, verwerf je de beroepskwalificatie logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen. In het 7de specialisatiejaar wordt de opleiding verder verfijnd. Na dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs. De instromers behalen na dit jaar eveneens de beroepskwalificatie logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen.

In het 7de jaar wordt gewerkt aan bijkomende en verdiepende vaardigheden als facilitair medewerker in dienstverband binnen meer gespecialiseerde diensten en complexere situaties in diverse organisaties en voorzieningen. De logistiek medewerker neemt deel aan de indirecte zorg in verschillende settings zoals keuken, cafetaria, onderhoud en logistiek.

Je krijgt nog een bijkomende competentie aangeboden: logistiek medewerker in de kleinhuishouding/indirecte zorg binnen de diensten voor gezinszorg en particuliere commerciële organisaties. Je krijgt de beroepskwalificatie van huishoudhulp. Binnen het specialisatiejaar bieden we je ook nog de kans om te werken rond het coördineren van een kleine groep medewerkers.

Er is veel praktijk op school en dankzij het ‘twaalf-wekensysteem’ (acht weken les en vier weken stage) ondersteunen theoretische kennis, vaardigheden en stage elkaar. Stages als facilitair medewerker in zorginstellingen en stages als huishoudhulp stomen je klaar voor het werkveld.

Toekomst

Je behaalt het diploma secundair onderwijs en de beroepskwalificatie van huishoudhulp. Dit verhoogt je kansen op tewerkstelling.

Het diploma kan ook de poort naar verdere studies openen. Soms kiezen leerlingen voor een Secundair-na-secundair binnen het studiegebied Personenzorg.

Na dit 7de specialisatiejaar behalen de instromers de beroepskwalificatie logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Lessentabel

  3de graad
  3de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2
Project algemene vakken 4
Frans 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Specifieke vorming organisatie-assistentie
Logistiek in de zorg 2
Logistiek in voeding 3
Logistiek in indirecte zorg/kleinhuishouding 4
Seminaries 2
Stages 10
Totaal 33