Inschrijven voor de OPENSCHOOL op 24 en 26 april.


Boekhouden-informatica (Accountancy & IT)

T - stroom  •   6

In deze richting leer je de bedrijfswereld als het ware tot in de diepste puntjes kennen. Met de goede basis van boekhouden, wiskunde, informatica en zeker ook talen heb je veel toekomstperspectieven.

Instap

Na de 2de graad Handel kun je instromen in de 3de graad Boekhouden-informatica. Ook vanuit andere studierichtingen kun je in de 3de graad instappen. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

Opleiding

De studierichting Boekhouden-informatica bevat twee specifieke componenten: het talenpakket met een duidelijke klemtoon op de bedrijfseconomische context en de bedrijfsgerichte compotent.

De bedrijfgerichte component bevat twee vakken: bedrijfseconomie en toegepaste informatica. In bedrijfseconomie bestudeer je de accountancy binnen ondernemingen: dubbele boekhouding, kostprijsberekening, analyse van de jaarrekening en investeringsanalyse. In Toegepaste informatica leer je programmeren en inzichtelijk werken met de meest recente versies van praktijkgerichte pakketten. Daarbij staan analyse en ontwikkelen van oplossingen voor bedrijfsadministratieve problemen steeds centraal. Een stevig pakket wiskunde ondersteunt de ontwikkeling van het logische inzicht. Verder staan er heel wat disciplinedoorbrekende opdrachten, bedrijfsbezoeken, casestudies en projecten op het programma. Zo verwerf je de noodzakelijke vakcompetenties i.v.m. accountancy en IT.

Toekomst

Na de 3de graad Boekhouden- informatica behaal je het diploma secundair onderwijs en het attest Bedrijfsbeheer. Zoals je uit het overzicht op het einde van de brochure kunt opmaken, is dit een doorstromingsrichting. Een uitgebreide waaier aan professionele bacheloropleidingen en uitzonderlijk ook enkele academische bachelors zijn mogelijk. Wie niet voor hoger onderwijs kiest, kan nog Secundair-na-secundair of HBO5 binnen het studiegebied Handel volgen.

Lessentabel

  3de graad
  1ste leerjaar 2de leerjaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 3 3
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Culture exploratie 1 1
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Specifieke vorming boekhouden-informatica
Bedrijfseconomie 7 7
Toegepaste informatica 5 5
Totaal aantal lesuren 33 33