Remember najaar 2019?  Toen werd de grasvlakte heraangelegd met struiken, fruitbomen en een moestuin. Aan de D-kant werd ook een kruidentuin aangelegd. Na een droog voorjaar vorig jaar is het dit jaar wat afwachten hoe de struiken en bomen zich zullen ontwikkelen. Er is intussen een afdakje waar regenwater opgevangen wordt in een waterton. Bedankt aan mevrouw Rosseel voor de sponsering! De verkoop van de pompoenen in het najaar bracht 33 euro op. Hiermee willen we nog een tweede waterton aankopen. Dit zal goed van pas komen voor het zaaiprojectje van de eerstes en tweedes in het plusuur na de paasvakantie. We kijken al uit om opnieuw pompoenen en mooie zonnebloemen te zaaien en te oogsten.

Intussen staan er ook houten spoelen als partytafels met rondom boomstronken als zitbanken (met dank aan de sponsors die anoniem wensen te blijven). Ideale plaatsen om spreekoefeningen in te oefenen, een klasfeestje te organiseren in betere tijden of daar de lunchpauze door te brengen. Maar er is intussen ook een 'echte' buitenklas inclusief bord en zitplaatsen, onder het afdakje dat ons van regenwater voorziet. Buiten lesgeven zal één groot feest worden. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakte! Meneer Verschatse had de eer om de buitenklas als eerste uit te testen en het werd goed bevonden door leerkracht en leerlingen!

Er zijn echter nog plannen! Om de bijen te lokken zijn er bloemen nodig. Bij de hoogstammige fruitbomen blijft het gras de hele zomer lang en op die plaats willen we wilde bloemen inzaaien. In het kort gemaaide 'ovaal' van de laagstammige fruitbomen willen we in het najaar een krokustapijt aanleggen. Symbolisch 720 krokusbolletjes: voor alle 600 leerlingen en 120 personeelsleden van onze school. Op die manier kunnen we iedereen in de bloemetjes zetten, ieder jaar opnieuw, als dank voor de moed en de inzet in deze moeilijke tijden. 

Bedankt voor de zaadjes, bloembolletjes, de sponsoring van materialen of centjes en de hulp op welke manier dan ook!

To be continued...