4 kantoor verrast met poëzie

Elk personeelslid van de school werd op 31 januari ter gelegenheid van ‘Gedichtendag’ verrast door 4 Kantoor met een zakje letterkoekjes.

Het ‘project Gedichtendag’ nam een viertal weken in beslag en kwam aan bod in de lessen Administratie en Retail. Dit jaar was het thema van de Poëzieweek ‘vrijheid’. Vrijheid gaat over vrij zijn maar ook over je vrij voelenen hier vrij over kunnen denken. Met deze betekenis in het achterhoofd gingen de leerlingen aan de slag.

Zo zijn ze op zoek gegaan naar gedichten in het Frans, Engels en Nederlands maar ook actief aan het werk gegaan om zelf gedichten te schrijven. In de lessen ICTdeden ze het ontwerpwerk in Word, in de lessen Boekhouding werden er prijsvergelijkingen gedaan voor het opmaken van de bestelbon, in de lessen Verkoop kozen ze het geschikte materiaal en werkten ze de attenties kleurrijk af.

Op 31 januari vonden alle personeelsleden in hun box een kleine attentie met daarop de geselecteerde gedichten. Ook de directie, de opvoeders en het onderhoudspersoneel kregen de attentie persoonlijk overhandigd met een woordje uitleg door de leerlingen. Dit was alvast de start van een poëtische dag.

Volgens sommige leerkrachten kon men in het dichtwerk de vrijheid smaken!