Als afsluiter van het ondernemend project organiseerden de leerlingen van de basisoptie Economie en Organisatie een (h)eerlijke soeplunch voor de hele klas. De leerlingen steunden met de verkoop van groeipotloden de organisatie Rikolto die ijvert voor duurzame voeding in heel de wereld.

Door kennis te maken met Rikolto stelden de leerlingen vast dat wereldwijd 1/3 van het voedsel verloren gaat. Op het veld, in de winkel en op ons bord, bij iedere stap wordt eten verspild. Eten dat we perfect kunnen consumeren. Daar wilden ze iets aan doen! Zo kwamen ze op het idee om samen met de leerlingen van de andere basisopties het belang van duurzaamheid in de kijker te zetten. 

De leerlingen van de basisoptie ECONOMIE&ORGANISATIE schreven een lokale hoevewinkel aan om de onverkoopbare groenten voor ons aan de kant te houden en zo te redden van de afvalhoop. Tijdens de lessen in de basisoptie MAATSCHAPPIJ&WELZIJN werden deze groenten omgetoverd tot een heerlijke soep, lekker voor mens en planeet! Ook de basisopties LIFESTYLE&MODE en KUNST&CREATIE creëerden met afgedankte stofrestjes en duurzame materialen placemats en miniatuurpoppetjes om de eettafel te decoreren. In de basisoptie STEM TECHNIEK-WETENSCHAPPEN werd al even vooruitgeblikt op het derde trimester waar zal gestart worden met het kweken en uitzetten van lieveheersbeestjes. Op deze ecologische manier zullen deze ervoor zorgen dat de bladluizen geen kans krijgen in de (school)tuin. 

Dit alles mochten we afronden met een gezellige NO WASTE LUNCH met de klasbubbel. Voor de leerlingen was dit een mooie afsluiter voor de vakoverstijgende themaweek en een (letterlijk) warm moment in deze toch wel bizarre tijd.