SCHOOLBROCHURE 21-22
1ste GRAAD
2de GRAAD
3de GRAAD

www.talent-is.be
BROCHURE 1ste GRAAD
Zoeker keuzepakketten
 
 

STEM

STEM-project 'Luchtkwaliteit en gezondheid' in 3BIW

Op dinsdag 26 april sloten de leerlingen van het derde jaar biotechnologische STEM-wetenschappen het STEM-project ‘Luchtkwaliteit en gezondheid’ af met een PowerPoint-presentatie van hun onderzoek aan de klas en aan hun STEM-leerkrachten.

Basisoptie STEM ontwerpt ventilatiesysteem

Tijdens de lessen STEM maakten de leerlingen van de basisoptie STEM een prototype van een ventilatiesysteem. Hiermee zouden ze de CO2-concentratie in het klaslokaal kunnen verminderen. De werking werd gecontroleerd met een rookmachine. Hun ontwerp doorstond alle testen!

Gipproeven 6TW

In de loop van de maand januari voerden de leerlingen van 6 Techniek-wetenschappen hun experimenten voor de geïntegreerde proef uit. Alle proeven werden door de leerlingen zelf bedacht en opgesteld, tijdens het eerste semester.

Projectweek 3BIW

In de week van 17 tot en met 21 januari ging een projectweek voor 3BIW door! Wat stond er op het programma? 

DIY elektroscoop

Tijdens de laburen fysica in 5TW werden de leerlingen uitgedaagd om ladingen aan te tonen met een zelfgemaakte elektroscoop. Internetbronnen werden geraadpleegd, verschillende ontwerpen werden gemaakt, geoptimaliseerd en verfijnd tot de werking bij ieder team op beeld kon worden vastgezet. Uitdaging volbracht!